Menu

None

Shortlist beste theologische boek bekend gemaakt

Shortlist beste theologische boek 2019

In november wordt de prijs voor het beste theologische boek 2019 uitgereikt tijdens de Nacht van de Theologie. De vijf kanshebbers zijn nu bekendgemaakt. Wij feliciteren alle auteurs met hun nominatie. De vijf genomineerde boeken zijn (gerangschikt op alfabetische volgorde van de auteursnamen):

wondermooi-zoals-u-mij-gemaakt-hebt-toespraak-dirk-gudde

Wondermooi, zoals u mij gemaakt hebt

onder redactie van Carl Buijs, Wielie Elhorst, Jolanda Molenaar en Heleen Zorgdrager

Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt is een handreiking voor gelovige transgenders en werkers in de kerk, onder redactie van Wielie Elhorst, Jolanda Molenaar en Heleen Zorgdrager. In dit boek worden gelovige transgenders en werkers in de kerk meegenomen op een ontdekkingstocht. 
uitgeverij KokBoekencentrum


lezen-en-laten-lezen

Lezen en laten lezen

Arnold Huijgen

Lezen en laten lezen van Arnold Huijgen is een verhelderend theologisch boek over gelovig omgaan met de Bijbel. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat je de Bijbel niet alleen leest, maar je ook laat lezen door God. 
uitgeverij KokBoekencentrum


over muren heen lody van de kamp oumaima

Over muren heen. Een hoopvolle briefwisseling

Lody van de Kamp en Oumaima Al Abdelaoui

Over muren heen van Lody van de Kamp en Oumaima Al Abdellaoui is een briefwisseling tussen een rabbijn en een moslima en biedt een boeiende inkijk in twee culturen in onze Nederlandse samenleving. Beiden zoeken ze naar verbinding, maar schromen niet de scheidslijnen aan te geven.
uitgeverij KokBoekencentrum


groene theologie beste theologische boek 2019

Groene theologie

Trees van Montfoort

De ecologische crisis vraagt om een herbezinning in denken, doen én geloven. Groene theologie is een onmisbaar boek voor ieder die duurzaamheid en geloof, theologie en ecologie met elkaar wil verbinden. uitgeverij Skandalon


Ongeneeslijk religieus - Gerko Tempelman

Ongeneeslijke religieus

Gerko Tempelman

In Ongeneeslijk religieus neemt filosoof en theoloog Gerko Tempelman zichzelf onder de loep. Want zijn persoonlijke verhaal is precies het verhaal van God en de moderne tijd. Het is een verhaal over het verdwijnen van God, maar ook een verhaal waarin het nog verbijsterend vaak over God blijft gaan. Sterker nog: het is een verhaal over een verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie.
uitgeverij KokBoekencentrum


De prijs voor het beste theologische boek wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Nacht van de Theologie. De jury wordt gevormd door recensenten van Trouw en het Nederlands Dagblad.

De Nacht van de Theologie vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 november. Tijdens de Nacht wordt ook bekendgemaakt wie de nieuwe Theoloog des Vaderlands wordt. Het programma voor de Nacht volgt later.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken