Menu

None

Speciaal voor bezoekers van Theoblogie: afgeprijsde e-books

Ook in de maand november kunt u profiteren van scherp geprijsde e-books. We verlagen de prijs van de volgende e-books (de actie loopt de hele maand november):

Tomas Halik - Geduld met god

De Tsjechische theoloog, filosoof en psycholoog is als een van de weinige hedendaagse schrijvers in staat daadwerkelijk een brug te slaan tussen geloof en scepsis, tussen christelijke zingeving en atheïstische levensoriëntatie. In dit boek neemt hij als uitgangspunt de twijfelende en zoekende figuur van Zacheus, die liever schuchter van een afstand toekijkt dan dat hij enthousiast meedoet. Dit beeld gebruikt hij om een nieuwe verhouding uit te werken tussen gelovigen en niet-gelovigen waarmee hij buitenstaanders in hun zoeken en vragen heel nabij kan komen. 


bokser in auschwitz

In de Tweede Wereldoorlog werden joodse mannen gedwongen om op zaterdagavond te boksen als vermaak voor de nazi’s. De winnaar kreeg extra eten, de verliezer moest naar de gaskamer. Samson is zo’n bokser in Auschwitz. Behalve dat de praktijk van de bokswedstrijden wordt beschreven, is er ook aandacht voor de persoonlijke zoektocht van Samson naar God, te midden van al het geweld en de dood die dagelijks aanwezig is. De vriendschap met een katholieke monnik die ook in Auschwitz gevangen zit, is het begin van een verandering in Samsons denken.


niet ongevoelig autisme bij vrouwen

Tegen welke problemen lopen vrouwen met een vorm van autisme aan? Wat doet het met je als vrouw wanneer dit op latere leeftijd wordt vastgesteld? Actuele vragen, nu blijkt dat het percentage vrouwen met autisme waarschijnlijk ca. vier keer zo hoog is dan gedacht.


brieven uit de hel lewis

Eén van de bekendste boeken van C.S. Lewis. Een ervaren duivel schrijft brieven naar zijn neefje (een duivel in opleiding) om hem de fijne kneepjes te leren hoe je christenen kunt verleiden om hun geloof te verloochenen. Het boek is één tot het eind toe volgehouden parodie, die van de ‘andere’ kant laat zien waar het op aankomt als je christen bent.


gekidnapt door de taliban

Het ongelooflijke verhaal van arts Dilip Joseph, Gekidnapt door de Taliban en bevrijd door SEAL team 6. Wat begint als een routinebezoek aan een plaatselijke kliniek, verandert in een nachtmerrie als de kliniek wordt overmeesterd door Talibanstrijders. De nadruk in dit verhaal ligt niet op sensatie; het is juist een menselijk verhaal over waardigheid, vasthoudendheid en geloof. Joseph schreef Gekidnapt door de Taliban samen met James Lund.


Overige acties

In de maanden november en december profiteert u ook van onze herfstactie. Bekijk hier het overzicht van deze scherp afgeprijsde boeken.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken