Menu

None

Theatersessie auteurs Boekencentrum Uitgevers – door Beppie de Rooy

Boekencentrum UitgeversOp dinsdagavond 29 mei was Boekencentrum Uitgevers te gast bij AFAS. Onderwerp van de avond: De auteur en sociale media. Al vroeg in de avond stroomde de hal van AFAS vol met auteurs, medewerkers en relaties van de uitgeverij.
Auteur & sociale media
Het was nog niet makkelijk om de auteurs bij elkaar te krijgen: auteurs gaan voor inhoud, voor eigenheid, voor authenticiteit, zijn doorgaans wars van groepsdenken en socialemediadwang. Dit leverde reeds bij aanmelding bijzondere reacties op: ‘Ik heb al de handen vol aan het bijhouden van emailverkeer. Kost steeds meer tijd, zeker als je nogal wat neventaken hebt naast je domineeswerk.’ En: ‘Ik voel mee met mijn opa die destijds geen trekker wilde leren rijden omdat hij het bij paarden hield.’ De echte sociale-media-haters kwamen niet: “Op het gebied van de sociale media ben ik een volstrekte autist bovendien. Maar voor dat soort types organiseren jullie deze avond misschien juist. Dubbel helaas, dus.’’ Hulde voor de auteurs die wel kwamen en zich over deze barrières heen zetten! Er zaten maar liefst 170 mensen in de zaal.

De aanwezigen luisteren geboeid naar Herman Zondag
De empowerment van Herman Zondag
Herman Zondag opende de avond met een flinke energieboost. ‘Waar ben ik nou toch beland?’, zo werd zachtjes gefluisterd, want dit was toch niet de taal die auteurs gewend zijn. Herman Zondag hield een vlammend betoog over de AFASmores: transparantie, verwennen van je klant, vertrouwen, overgave, inzet, goede ideeën, en ook: kom eens uit je comfortzone: zonder knokken geen resultaat. Kijk, dat sprak aan, dat herkenden de auteurs. En de vonk sprong over. De day-after ontving Boekencentrum allemaal enthousiaste reacties : ‘Het was goed verzorgd, het voelt goed om als auteur zo in de watten te worden gelegd. Ben nu weer opgeladen met nieuwe inspiratie.’ (Over het verwennen van de klant gesproken!)
De mooiste reactie kwam van een aanwezige dominee: ‘Met name de empowerment van Herman Zondag was mooi om mee te maken.’

AZ-fans: Herman Zondag en Bart-Jan Spruyt
Sociale media: Van cabaret tot instructie
Humor blijkt ook een goede tool te zijn. De voorstellingen van Ferdinand Borger (dramadocent en programmamaker) en Rikkert Zuiderveld (theatermaker, dichter en zanger) waren een succes, zetten de wereld op z’n kop, lieten de zaal gniffelen, publicist Bart-Jan Spruyt (Elsevier) vertelde over zijn bekering van twitterhater naar twitterliefhebber: dat hij ondanks zijn verzet nu toch wel lichtelijk verslaafd is geraakt, wat veel herkenning in de zaal opriep. Arie Kok (Hoofdredacteur EOVisie) liet voorbeeldig zien hoe je je als auteur op de sociale-media-kaart zet. Anne Westerduin (directeur Sestra) prees de geneugten van sociale media voor vrouwen. Marli Huijer (hoogleraar Filosofie van Cultuur, Politiek en Religie) liet de dynamiek & ritmes van sociale media zien. Natasja Oosterloo (ebookexpert) en Arjen van Trigt (Adjunct-directeur Boekencentrum) brachten de auteurs op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen, de investeringen door Boekencentrum in het ebook, de website, de filmpjes en de nieuwe distributie via Kobo, I-tunes enz.

Rikkert Zuiderveld bezingt zijn liefde voor de ouderwetse telefoon
AFAS Bedankt!
Boekencentrum Uitgevers bedankt AFAS voor de gastvrijheid! Speciale dank voor Herman Zondag die alle aanwezigen uit hun comfortzone haalde.
Van alle AFASleefregels is dit toch wel de mooiste: VERTROUWEN. Herman, dank voor het vertrouwen.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken