Menu

Open Deur

Bezield en bewogen

Regenboog (Open Deur 2024-07)

Het getik van de regen neemt af. De donkere wolken drijven voorbij; in de opklaring breekt de zon door. Voor onze ogen verschijnt een felgekleurde boog. Een regenboog! Nu eens zien we een deel, dan weer de hele boog, en een enkele keer zien we er zelfs twee: een dubbele boog. De regenboog verbindt hemel en aarde – en dat juist op momenten dat we daaraan het meest behoefte lijken te hebben. De regenboog geeft ons hoop en biedt ons troost. Daarnaast inspireert de boog ons; hij bepaalt ons bij dat wat groter is dan onszelf.
Het oudste oecumenische tijdschrift van Nederland, Open Deur, bestaat 90 jaar. Het tijdschrift kent nog altijd een grote groep trouwe lezers. Een abonnee: ‘De thema’s liggen dicht bij het dagelijks leven. Ik maak vaak gebruik van de gesprekssuggesties en de prachtige gedichten en gebeden.’

Cover Open Deur 1935
Cover 50 jaar Open Deur
Cover 75 jaar Open Deur

Lees recente nummers

Open Deur gespreksvragen over Vis
Open Deur juni 2024
Bestellen of online lezen
Cover Open Deur Ik en wij
Open Deur mei 2024
Bestellen of online lezen
Cover Open Deur zonder woorden
Open Deur april 2024
Bestellen of online lezen
Cover Open Deur schoonheid
Open Deur februari 2024
Bestellen of online lezen

Over Open Deur

Maandblad Open Deur is een blad met een gelovig hart, een milde tong en een open blik. Het wil lezers inspireren en in beweging brengen, een reisgenoot zijn onderweg. Want leven en geloven zijn voor ons vooral een weg die je gaat – vragend, zoekend en verlangend naar God, naar wat anderen en jezelf bezielt, naar oprecht samenleven, naar oude en nieuwe woorden van wijsheid, vrede en recht. We putten graag uit de schatkamer van de christelijke traditie én kijken graag over de grenzen van kerken en religieuze tradities heen.

Redactie
Francisca Folkertsma-Huizer (eindredactie) | Folly Hemrica |Remy Jacobs | Harold Schorren | Tanja Viveen-Molenaar | Bart Niek van de Zedde | Annelies Steenbrink | Claudia Sarti

Abonnementen & losse nummers

Theologie basis plus Open Deur jaarabonnement

Neem een jaarabonnement op Open Deur & Theologie.nl voor 55,-

Je ontvangt 11 nummers per post. Via Theologie.nl Basis hebt je online toegang tot:

  • theologische artikelen
  • ruim 552 artikelen uit het Open Deur archief
  • 7 andere online tijdschriften
  • wekelijkse nieuwsbrief
  • ledenvoordeel; gratis e-books en voordeel op boeken

Bestel in Nederland € 55,00
Bestel vanuit het Buitenland: € 95,50

Neem een proefabonnement (3 nummers)
Nederland: € 13,75

Neem alleen een online lezen abonnement 

Per maand: € 4,99 
Per jaar: € 49,99

Neem voor een collectief abonnement (minimaal 10 exemplaren per nummer, prijs afhankelijk van aantal, met flink oplopende kortingen) contact op met de abonnementenadministratie.

* abonnementsprijs op basis van automatische incasso

Bestel een los nummer
Via onze partner Boekenwereld.

Abonnementenadministratie
Heb je vragen over jouw abonnement? Mail naar: opendeur@kokboekencentrum.nl.

Ik ben Open Deur-abonnee en heb geen account op Theologie.nl

Jaarabonnees van Open Deur kunnen een account aanmaken op Theologie.nl en daar onbeperkt alle basisartikelen lezen.

  1. Start je voor het eerst met digitaal lezen op Theologie.nl? Activeer dan éénmalig jouw theologie-account: ga naar www.theologie.nl/activeren
  2. Wil je voortaan de artikelen online lezen? Login via ‘Mijn account’ (of klik op het ‘poppetje’ rechts bovenin).

Heb je een collectief abonnement op Open Deur en wil je ook graag online lezen?
Stuur de helpdesk@theologie.nl een mail of ze jouw lopende collectieve tijdschrift abonnement kunnen uitbreiden met het collectieve basisabonnement voor Theologie.nl.

 

Adverteren? Dat kan!

Download de Mediakaart (met informatie over tarieven, aanleverspecificaties en -data).
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met advertentieacquisiteur Roel Abraham (BDU Vakmedia), r.abraham@bdu.nl, 06-542 74 244.

 

Prijsaanpassing (collectieve) abonnementen

Per het kerstnummer van 2023 gelden er nieuwe prijzen voor de (collectieve) abonnementen van Open Deur. We begrijpen dat deze prijsaanpassing vervelend kan zijn, maar we willen je verzekeren dat we deze beslissing zorgvuldig hebben genomen.

Door een optelsom van factoren ontkomen we niet aan deze wijziging. Naast stijgende personeelskosten zijn we geconfronteerd met een sterke stijging van druk-, materiaal-, distributie- en verzendkosten. Deze aanpassing is nodig om de kwaliteit en het voortbestaan van Open Deur in zijn huidige vorm te blijven waarborgen. In de nasleep van corona hebben we geprobeerd de prijzen zo lang mogelijk zo laag mogelijk te houden, maar nu ontkomen we er helaas niet meer aan.

Als trouwe abonnee willen we je bedanken voor jouw vertrouwen en loyaliteit en hopen we op uw begrip voor deze verandering.