Menu

Filters

Hoofdthema

Rubriek

Soort materiaal

Bron

Kerkelijk jaar

Oude Testament

Nieuwe Testament

Auteur

Lidmaatschap

None

Inspirerende leraar

Tijdens een reünie van zijn oude school komt Nathan een oud-docent tegen. ‘Kent u me nog na al die jaren?’ ‘Sorry, nee. Je moet me even helpen.’ ‘Nathan.
Ik heb u in de derde en vierde klas gehad. Ruim tien jaar geleden.’ ‘Nu je het zegt, herken ik je weer. Wat is er van jou geworden?’ En dan vertelt Nathan dat hij ook docent is geworden, omdat hij hem zo inspirerend vond. Hij had ontdekt hoe groot de invloed is die je als leraar op leerlingen kunt hebben.

Basis

Diep verlangen

Op een sjabbatsmorgen zit er een onbekende, oude man in het leerhuis van rabbi Sineour Zalmen van Liadi. Tijdens diens uitleg van de Tora luistert de vreemdeling aandachtig, maar het is duidelijk dat hij er weinig van begrijpt. Na afloop van de bijeenkomst spreekt rabbi Sineour de vreemdeling aan. ‘Heeft u mijn lessen van vandaag een beetje kunnen volgen?’ ‘Ik deed mijn best, maar het ging allemaal ver boven mijn pet. Ik schaam me ervoor.’ Dan begint de man te huilen. De rabbi legt een hand op zijn schouder en nodigt hem uit iets meer over zichzelf te vertellen.

Nieuwe boeken

Lid worden