Menu

Collectie

Symbolen in de Bijbel

Woorden en hun betekenis

Premium
symbolen in de bijbel boekomslag

Symbolen in de Bijbel

Woorden en hun betekenis

Auteurs:
C.J. den Heyer, Piet Schelling

ledereen die wel eens een bijbelpassage onder ogen krijgt, merkt dat sommige woorden meer betekenen dan op het eerste oog duidelijk is. Bij brood en wijn, lam en schaap is dat algemeen bekend. Maar daarnaast kunnen ook alledaagse woorden als wolk, ladder, muur en lamp een symbolische lading hebben. 

Symbolen in de bijbel is een handboek bij de beeldtaal van de bijbel. Op overzichtelijke wijze presenteren de auteurs eerst de concrete betekenis van een woord en daarna de symboliek en beeldspraak waartoe dat woord aanleiding heeft gegeven. Eens te meer wordt duidelijk dat over God alleen in metaforen te spreken valt. 

Zo geeft dit naslagwerk een nieuwe toegang tot de betekenis van belangrijke beelden uit de bijbel. Bij elk behandeld woord vindt de lezer verwijzingen naar Nederlandse poëzie, liederen uit de christelijke traditie en praktische suggesties voor thematische verwerking in het onderwijs of op gesprekskringen. Daarmee combineert dit handboek een literaire ontsluiting van de bijbel met een uiterst handzame introductie in bijbelse manieren van denken en kijken. 

Dit boek is integraal beschikbaar als onderdeel van Theologie.nl Premium.

Lees dit boek integraal op Theologie.nl

Een ‘collectie’ is een verzameling pagina’s waardoor je dit boek integraal op Theologie.nl kunt lezen. Het lidmaatschap dat je nodig hebt, verschilt per boektitel.

Nieuwe boeken