Menu

Geef mij die dwaze meisjes maar

In gesprek met Jezus' gelijkenissen

Geef mij die dwaze meisjes maar

In gesprek met Jezus' gelijkenissen

Auteur:
Koen Holtzapffel

€ 20.99
Direct bestellen

Gelijkenissen behoren tot het hart van de Bijbel én tot de wereldliteratuur. Mensen raken er niet over uitgepraat. Omdat de vrije, speelse en beeldende vertelvorm de fantasie prikkelt. Omdat ze op meer dan één manier zijn uit te leggen.

Geef mij die dwaze meisjes maar is zowel informatief als meditatief. Negen hoofdstukken behandelen de belangrijkste inzichten uit het moderne parabelonderzoek. Van de parabel als toegangspoort naar de historische Jezus tot de parabel als moreel kompas.

Negen andere hoofdstukken overdenken gelijkenissen op persoonlijke wijze. Wat hebben ze ons te zeggen? En wat gebeurt er als je de parabel eigenwijs leest, en in de huid kruipt van ‘de loser’ van het verhaal?

Tien theologen onderzoeken met deze parabels de traditie, de wetenschap en hun hart, en leveren zo een ideaal boek af voor persoonlijk gebruik en om samen te lezen in kringen.

Met bijdragen van Jan van Belle, Bert Dicou, Antje van der Hoek, Pieter Korbee, Marius van Leeuwen, Joost Röselaers, Petra Schipper, Evelijne Swinkels-Braaksma, Joep de Valk en Koen Holtzapffel (redactie).

DR. KOEN HOLTZAPFFEL is remonstrants predikant en voorzitter van het remonstrants convent van predikanten.

Uitvoering
Paperback

ISBN: 9789493220089
Publicatiedatum: 2021-09-10

Op voorraad
Gratis verzending vanaf €19,95

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Onze veilige betaalmethoden: