Menu

Hoe handel ik eerlijk

Hoe handel ik eerlijk

Auteur:
Matthias Olthaar Paul Schenderling

€ 13.50
Direct bestellen

De talloze berichten over sociaal onrecht en ecologische schade bij wereldwijde productie maken soms moedeloos. Is het wel mogelijk om goede keuzes te maken in onze economie?
De idealistische ondernemer en rozenkweker Johan denkt van wel. In een spannend verhaal gaat hij op zoek naar een eerlijke productiewijze. Op reis in Ethiopië ontdekt hij dat de problemen diep zitten en dat gangbare oplossingen, zoals fairtrade en circulaire productie, onvoldoende zijn. Van zijn gesprekspartners leert hij om de Bijbelse profetieën over rechtvaardigheid in een nieuw licht te zien. Hij houdt vol en vindt een begaanbare weg.

Dr. MATTHIAS OLTHAAR is lector circulaire economie aan NHL Stenden Hogeschool; hij promoveerde op mondiale productieketens. PAUL SCHENDERLING is econoom bij Berenschot en adviseert over sociale kwesties.

KEES VAN EKRIS (podcast Eerst Dit): “Dit pamflet in de vorm van een parabel (dat leest als een Follow the Money-detective) beschrijft helder hoe goede bedoelingen niet perse goed uitwerken. Aangrijpend.

ELBERT SMELT, leadzanger Trinity en presentator EO-programma’s: “Goed boek! We moeten stoppen met wegkijken en ons wakker laten schudden.”
Dr. SAMUEL LEE, Theoloog des Vaderlands 2020: “Hoe handel ik eerlijk is van harte aanbevolen voor iedereen die zich inzet voor een humane, rechtvaardige wereld.”
REINIER VAN DEN BERG, weerman: “De conclusies in het boek zijn onontkoombaar. Lezen!”
Mgr. dr. GERARD DE KORTE, bisschop van Den Bosch: “Een transitie is noodzakelijk om onze aarde leefbaar te houden. Deze studie kan daarbij de geest scherpen.”
MINELLA VAN BERGEIJK, directeur Tearfund Nederland: “Je kunt een keuze maken om de toekomst te veranderen. En dit boek helpt daarbij! Meer dan waardevol om te lezen.”

Uitvoering
Ebook

ISBN: 9789493220034
Pagina's: 133 pagina's
Publicatiedatum: 2021-01-25

Op voorraad
Gratis verzending vanaf €19,95

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Onze veilige betaalmethoden: