Menu

Tora uit de hemel

Het rabbijnse denken van A.J. Heschel

Tora uit de hemel

Het rabbijnse denken van A.J. Heschel

Auteur:
Abraham Joshua Heschel Bas van den Berg

Rabbijnse meningsverschillen, dialogen en debatten vormen de vitaliteit van het jodendom. A.J. Heschel (1907-1972) geeft in zijn monumentale Tora min hasjamajiem (Tora uit de hemel) een inkijkje in de denk- en ervaringswereld van rabbijnse scholen in de voorbije tweeduizend jaar. Dit bezielende werk schreef hij dicht bij de bronnen: in het Hebreeuws.

Voor het eerst verschijnt nu in deze essaybundel een Nederlandse vertaling van een belangrijk samenvattend hoofdstuk uit zijn boek.
De andere essays peilen de weg die Heschel zoekt te midden van de boeiende en soms heftige discussies tussen de scholen van rabbi Akiva en rabbi Jisjmaël; die debatten beginnen in de Talmoed, maar duren daarna voort.
Ook laten de essays zien hoe Heschels joodse benadering zich verhoudt tot de westerse filosofie en hoe zijn vriend dominee M.L. King er inspiratie in vond.

God is intens betrokken bij Zijn schepping, en Hij roept mensen op om – generatie na generatie – samen met Hem te werken aan het herstel van een gebroken wereld. Dat is het kloppende hart van Heschels rabbijnse denken.

Auteurs: Bas van den Berg, Esther van Eenennaam, Karel Eisses, Manuela Kalsky, Eric Koster, Marcus van Loopik, Marcel Poorthuis, Henk Scholder, Douwe van der Sluis, Dodo van Uden en Niek de Wilde.

Bindwijze
Paperback

 

Taal: Nederlands
ISBN: 9789493220485
Pagina's: 256 pagina's
Publicatiedatum: 2023-11-23

Op voorraad
Gratis verzending vanaf €19,95

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

€ 27.50
Direct bestellen

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Onze veilige betaalmethoden: