Menu

Water dat zich laat oversteken

verkenningen in het stroomgebied van beleving en gelatenheid

Water dat zich laat oversteken

verkenningen in het stroomgebied van beleving en gelatenheid

Auteur:
Gerard Visser

Kunnen wij tegenwoordig nog wel iets met rust laten? In die vraag lichten twee tendensen op die Gerard Visser in onze levensinstelling onderscheidt. Enerzijds die van een groeiende exploitatie van het leven waarin men van belevenis naar belevenis gaat. Anderzijds een waarin de beleving wordt ervaren als de opdracht optimaal recht te doen aan het leven. Dit vraagt om een houding die de auteur, in aansluiting bij Eckhart en Heidegger, ‘gelatenheid’ noemt.

Visser past in acht essays zijn doordenking van beleving en gelatenheid toe op onderwerpen als de vraag naar de zin van het leven, het verband tussen woede en liefde of de verhouding tussen moderne kunst en religie.

Het boek staat daarmee in het teken van de vraag naar de voorwaarden van een toekomstige spiritualiteit.

Gerard Visser is hoofddocent cultuurfilosofie aan de Universiteit Leiden. Zijn boek ‘Niets cadeau. Een filosofisch essay over de ziel’ (2009) werd genomineerd voor de Socrates Wisselbeker.

Ger Groot in ‘NRC-Handelsblad’ over ‘Niets cadeau’: ‘het verbluffende essay van filosoof Gerard Visser (…) een van de meest originele en diepgravende denkers van Nederland’.

Dit is een uitgave van Uitgeverij Sjibbolet.

Gerard Visser is hoofddocent cultuurfilosofie aan de Universiteit Leiden. Zijn meest recente boek ‘Niets cadeau – Een filosofisch essay over de ziel’ (2009) werd genomineerd voor de Socrates Wisselbeker. Eerder publiceerde hij o.a. ‘Gelatenheid – Gemoed en hart bij Meister Eckhart’ (2008). Hij is mede-oprichter en voorzitter van het Gezelschap voor Fenomenologische Wijsbegeerte.

Bindwijze
Paperback

 

Taal: Nederlands
ISBN: 9789491110092
Pagina's: 176 pagina's
Publicatiedatum: 2011-10-15

Op voorraad
Gratis verzending vanaf €19,95

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

€ 21.50
Direct bestellen

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Onze veilige betaalmethoden: