De theologie podcast

De theologie podcast dompelt je iedere drie weken drie kwartier onder in een theologisch onderwerp of debat. Aan de podcast werken toonaangevende Nederlandse theologen van dit moment mee. De focus van De theologie podcast ligt op actuele theologische publicaties in de breedste zin van het woord.

De theologie podcast wordt gepresenteerd door Elsbeth Gruteke, radiopresentator, historicus, theoloog en predikant. Als presentator werkt zij voor de Evangelische Omroep. Mark de Jager, de Jonge Theoloog des Vaderlands 2019/2020 en predikant, is haar vaste gast.

Benieuwd wat je verwachten kunt? Beluister de trailer, of de nieuwste aflevering. Luister je liever via Apple Podcasts of Google Podcasts? Dat kan!

Beluister de trailer

Luister op je favoriete platform

Bekijk de besproken boeken

Aflevering 2: Verstandig omgaan met je gevoel

Met Nikolaas Sintobin

In “Vertrouw op je gevoel. Keuzes leren maken met Ignatius van Loyola” verkent de Vlaamse jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin hoe je verstandig om kan gaan met je gevoel. Hij is te gast in deze tweede aflevering van De theologie podcast. Paul Visser verzorgt de column en Andries Knevel bespreekt de nieuwste theologische boeken.

Aflevering 1: Laat ons supermensen maken

Met Maarten Verkerk

In de eerste aflevering van De theologie podcast is Maarten Verkerk, senator van de ChristenUnie en emeritus-hoogleraar christelijke filosofie, te gast. Hij spreekt met Elsbeth en Mark over de ethiek van gentechnologie. Henk Stoorvogel verzorgt de column en boekhandelaar Gert-Jan van Rietschoten bespreekt de nieuwste theologische boeken.