De theologie podcast

De theologie podcast dompelt je iedere drie weken drie kwartier onder in een theologisch onderwerp of debat. Aan de podcast werken toonaangevende Nederlandse theologen van dit moment mee. De focus van De theologie podcast ligt op actuele theologische publicaties in de breedste zin van het woord.

De theologie podcast wordt gepresenteerd door Elsbeth Gruteke, radiopresentator, historicus, theoloog en predikant. Als presentator werkt zij voor de Evangelische Omroep. Mark de Jager, de Jonge Theoloog des Vaderlands 2019/2020 en predikant, is haar vaste gast.

Benieuwd wat je verwachten kunt? Beluister de trailer, of de nieuwste aflevering. Luister je liever via Apple Podcasts of Google Podcasts? Dat kan!

Beluister de trailer

Luister op je favoriete platform

Bekijk de besproken boeken

Aflevering 20: In gesprek over gender, seksualiteit en theologie

Met René Erwich en Almatine Leene

Elsbeth en Mark gaan met René Erwich en Almatine Leene in gesprek over vragen die leven rond gender en seksualiteit en hoe je die vanuit een theologisch raamwerk kunt benaderen.


Aflevering 19: Het spook van de spiegel die we 'confessionele theologie' kunnen noemen

Met Rikko Voorberg en Bram Kalkman

In deze aflevering van De theologie podcast gaan Tom Mikkers en Tabitha van Krimpen in gesprek met Rikko Voorberg en Bram Kalkman over radicale theologie. Wat is radicale theologie en waarom zou je onzekerheid als uitgangspunt moeten nemen?


Aflevering 18: Over de preek als dialoog, dans en duel

Met Kees van Ekris

In deze aflevering van De theologie podcast gaan Tom Mikkers en Tabitha van Krimpen in gesprek met Kees van Ekris over hoe je in de preek de brug legt tussen de wereld van de Bijbel en de ervaringen van de hedendaagse hoorder.

Meer van De theologie podcast?

Beluister via jouw favoriete platform nog meer De theologie podcast, met onder meer te gast: Erik Borgman, Mechteld Jansen, Arnold Huijgen en Nikolaas Sintobin. Klik op de onderstaande knoppen om de afleveringen te bekijken.


Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven wanneer de nieuwste podcast online staat. Lees wekelijks de nieuwste artikelen, blogs en ontvang het E-book Spiritueel bijbellezen cadeau.