Menu

Filters

Hoofdthema

Rubriek

Soort materiaal

Bron

Kerkelijk jaar

Oude Testament

Nieuwe Testament

Auteur

Lidmaatschap

Premium

Luisteren naar Gods geliefde Zoon

In de veertigdagentijd volgen we Jezus op weg naar Jeruzalem, op weg naar Golgota. In deze periode leren wij als discipelen dat de weg naar de verheerlijking een weg door lijden en tegenstand is. Ware discipelen houden vast aan de hoop op verheerlijking, ook wanneer hun geloof op de proef wordt gesteld. Wouter Biesbrouck schrijft een preekschets over de verheerlijking op de berg.

Premium

Preekschets Johannes 9:1

De genezing van de blindgeboren man door Jezus in Johannes 9 is een prachtig gecomponeerd verhaal: het laat zeven onder-hoofdstukjes zien, die elk een andere ontmoeting en gesprek weergeven rond dit ‘wonderteken’. Jezus roept dus nogal wat op! Hoe reageer jij daarop? Wat doe jij, als je zo door God gepakt of gegrepen wordt en je om wat het met jouw leven doet, ook nog eens vervolgd of bekritiseerd kunt worden?

Premium

Het concept ‘realistisch verhaal’ bij Hans Frei: Betekenis en verwijzing bij evangelieverhalen

De invloed van de Amerikaanse theoloog van Duitse komaf, Hans Frei (1922- 1988) op de Amerikaanse theologie is niet te onderschatten. Frei is vooral bekend voor zijn bijdrage tot een narratieve benadering van de theologie, en tot het postliberale theologische project. Toch heeft Frei relatief weinig gepubliceerd. In 1974 verscheen The Eclipse of Biblical Narrative […]

Nieuwe boeken