Menu

Liberaal christendom

ervaren – doen – denken

Liberaal christendom

ervaren – doen – denken

Auteur:
Jan Offringa Rick Benjamins Wouter Slob

€ 21.99
Direct bestellen

Tweede druk. Het boek ‘Liberaal christendom: ervaren, doen, denken’ laat zien hoe een liberale theologie de relevantie van kerk en geloof verwoordt. Wat buiten (en soms zelfs binnen) de kerk ook gedacht mag worden: er is veel meer dan orthodox, seculier of niks. Dit boek is de presentatie van een liberaal christendom waarnaar werd uitgekeken.

Met een open blik naar de (wetenschappelijke) inzichten van deze tijd verwoorden elf auteurs de relevantie van de christelijke traditie voor vandaag. Zij bieden een liberale theologie die onorthodox is en de grote vragen niet schuwt.

De auteurs spreken zich uit over waarheid en interpretatie, kerk en wereld, over God, Jezus en de Geest. Ze denken na over de impact van geloof op onder andere geweld, vrijheid, liefde en seks. Liberaal christendom. Ervaren, doen, denken laat zien dat een oude traditie helpt bij de grote kwesties van alle tijden en inspireert tot vrijmoedigheid.

Het liberale jodendom heeft publieke sympathie, op een liberale islam wordt gehoopt. Liberaal christendom doortrekt het kerkelijk leven en komt hier
aan het woord.

De auteurs zijn allen verbonden met Op Goed Gerucht en/of de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten, twee bewegingen die met name binnen de Protestantse Kerk in Nederland actief zijn.

De redactie van dit boek was in handen van Rick Benjamins, Jan Offringa en Wouter Slob.

Rick Benjamins (1964) is universitair docent dogmatiek en bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie.

Jan Offringa (1957) is predikant van de protestantse gemeente De Voorhof te Kesteren en was van 2005 tot 2010 voorzitter van Op Goed Gerucht.

Wouter Slob (1965) is predikant van de protestantse gemeente Anloo-Zuidlaren en bijzonder hoogleraar protestantse kerk, theologie en cultuur.

“Dit boek reikt waardevolle bouwstenen aan voor een eigentijdse en levensnabije theologie. Die theologie is niet af en wil dat ook niet zijn. Het is eerder een theologie in fragmenten. En precies daarom nodigt zij de lezer uit zich actief in het gesprek te mengen.”
Peter Nissen, hoogleraar spiritualiteitsstudies en remonstrants predikant

“Dit boek schetst de contouren van een liberale theologie. Wars van conservatisme en secularisme gaan de schrijvers met de lezer het gesprek aan over religie en geloof. In korte, stevige teksten raken zij daarbij ook heikele kwesties. Elk hoofdstuk is bovendien goed te gebruiken als inleiding bij groepsgesprekken. Je proeft de denkkracht die in elk van de thema’s is geïnvesteerd.”
Mechteld Jansen, rector Protestantse Theologische Universiteit

Uitvoering
Hardback

ISBN: 9789492183217
Pagina's: 240 pagina's
Publicatiedatum: 2015-01-29

Op voorraad
Gratis verzending vanaf €19,95

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Onze veilige betaalmethoden: