Menu

None

‘Betrek een kind bij het verlies’

corine de jong nu jij hier niet meer bent

Omgaan met het overlijden van een dierbare is moeilijk voor (jonge) kinderen. Vaak begrijpen ze niet wat ‘de dood’ precies inhoudt en hen voorbereiden op een uitvaart is dan ook lastig, zeker als je worstelt met je eigen verdriet. Corine de Jong uit Wijk en Aalburg schreef er een kinderboekje over: Nu jij hier niet meer bent.  

,,Het was oud en nieuw. Ik was naar beneden gegaan omdat ik niet kon slapen van alle knallen. Toen kwam mama binnen en die vertelde het. Ik vond het echt niet leuk. Ik ben bij opa wezen kijken toen hij was gestorven. Hij zag er gek uit. Hij lag heel stil. Je kon z’n buik niet meer zien bewegen. Hij was ook een beetje wittig. Het leek net of hij sliep, maar toch ook weer niet.’’

Dit is het citaat van de 9-jarige Juliën, opgetekend door Corine de Jong uit Wijk en Aalburg. Ze is uitvaartverzorger en komt dagelijks in aanraking met families die een dierbare zijn verloren. Een boekje voor kinderen, waarin ze zelf kunnen schrijven, kleuren en tekenen was er echter nog niet. De Jong besloot er daarom zelf eentje te schrijven. Het resultaat: Nu jij hier niet meer bent, Mijn herinneringsboek.

Lees verder op de website van AD-Rivierenland.


Meer over Nu jij hier niet meer bent:

nu jij hier niet meer bent corine de jong

Nu jij hier niet meer bent van Corine de Jong is een invulboek voor als er iemand is overleden. Wat gebeurt er allemaal als iemand gestorven is? Kinderen vertellen over hun ervaringen, en ook staat er in dit boek informatie over bijvoorbeeld de rouwkist, de afscheidsdienst en de grafsteen. Verder is er ruimte om over het afscheid te schrijven, foto’s in te plakken en herinneringen op te halen. Met mooie illustraties van Linette Trapman.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken