Menu

Elise Brouwer: ‘God, waar bent U in mijn depressie?’

Redactie Theologie.nl

Tijdens de donkerste dagen van haar depressie ervaart Elise Brouwer een lichtpuntje. Zou God zorgen dat het opgelost zou worden? Niets blijkt minder waar. Elises depressie blijft.
In haar vorige blog schreef Elise over de verschrikkingen van depressie en over hoe moeilijk het is om te aanvaarden dat God dit lijden toelaat in mensenlevens. Ondanks dat je trouw bleef aan Hem, bracht Hij geen instant-oplossing. Waar is God dan wel wanneer alles om je heen donker is?
Het mysterie van Gods aanwezigheid is groot. We zijn soms in staat om iets van Hem te ervaren, maar vaak ook voelt Hij mijlenver weg. Dan lijkt jouw gebed niet verder op te stijgen dan het plafond. En toch. God ís er. In zware, donkere periodes zeiden mensen dit tegen Elise, maar daar had ze niets aan. Fijn dat God er is, maar wat heb je daar dan aan in jouw pijn? Het enige wat je wil, is je beter voelen!
 

Lees verder op lazarus.nl


Woestijnregen – Elise Brouwer

 
Elise Brouwer WoestijnregenWoestijnregen is een bemoedigend dagboek voor mensen die lijden aan depressie en angsten. Wat als je ten onder lijkt te gaan aan gevoelens van hopeloosheid, zinloosheid en intens verdriet? Waar is God als alles donker is?
Aan de hand van zeven thema’s neemt de auteur de lezer mee op haar weg door depressie en angst. Zonder gemakkelijke antwoorden, openhartig en eerlijk, vertelt ze over haar ervaringen met depressie en het leven met God. Zo is dit boek een metgezel voor mensen die donkere dagen meemaken.
 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Woestijnregen | Elise Brouwer | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book

Elise Brouwer: ‘God, waar bent U in mijn depressie?’

Bijna 20 procent van de volwassenen krijgt ooit in z’n leven te maken met een depressie. Elise Brouwer ook: ze schreef er een boek over. In deze nieuwe serie blogs vertelt ze hoe de donkerste dagen overleefde.

Boekomslag Woestijnregen van Elise Brouwer
Boekomslag Woestijnregen van Elise Brouwer

Nieuwe boeken

Lid worden