Menu

Een verhaal over het verdwijnen van God?

Redactie Theologie.nl

In zijn boek Ongeneeslijk religieus neemt filosoof en theoloog Gerko Tempelman zichzelf onder de loep. Hij schrijft over de verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie. Gerko Tempelman vertelt in de onderstaande auteursfilmpjes wat meer over de filosofie waar hij tegenwoordig veel mee bezig is.

Met dank aan Gerko Tempelman dat wij deze beelden op Theoblogie mogen delen.

Gerko Tempelman over filosofie

Gerko is veel bezig met ideeëngeschiedenis: hoe denken mensen zoals ze denken?

De bril die mensen ophebben en waarmee ze naar de wereld kijken voelt zo vertrouwd. Maar hoe ziet de wereld eruit zonder die bril? Wat verandert en dan precies en wat kunnen mensen hiervan leren?

Gerko Tempelman – Filosofie na de dood van God

Kun je eigenlijk nog geloven in de filosofische tijd die je kunt aanduiden als de tijd van na de dood van God?

Gerko vertelt in het korte filmpje hieronder over dat hij zelf nooit opgehouden is met geloven in God, maar dat hij ook nooit een manier heeft gevonden waarop dat wel zou kunnen. Zijn levensvraag: hoe zou dit nou eigenlijk kunnen? Het is een persoonlijke zoektocht geworden.


Ongeneeslijk religieus

Ongeneeslijk religieus - Gerko Tempelman
Hoe God verdween uit onze wereld/mijn leven en waarom steeds meer filosofen zeggen dat’ie terug is

  In dit boek neemt filosoof en theoloog Gerko Tempelman zichzelf onder de loep. Want zijn persoonlijke verhaal is precies het verhaal van God en de moderne tijd. Het is een verhaal over het verdwijnen van God, maar ook een verhaal waarin het nog verbijsterend vaak over God blijft gaan. Sterker nog: het is een verhaal over een verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie. Een wederopstanding, zo je wilt, maar dan verzonnen door atheïstische filosofen. Gerko Tempelman wil er het fijne van weten. Om te zien of je er iets mee kunt, als je ongeneeslijk religieus bent. Een toegankelijk geschreven boek over een actueel onderwerp, vol met persoonlijke ervaringen en verfrissende gedachtenkronkels.

Een verhaal over het verdwijnen van God?

In zijn boek ‘Ongeneeslijk religieus’ schrijft Gerko Tempelman over de verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie. De auteur vertelt in auteursfilmpjes wat meer over de filosofie waar hij tegenwoordig veel mee bezig is.

Boekomslag Ongeneeslijk religieus van Gerko Tempelman
Boekomslag Ongeneeslijk religieus van Gerko Tempelman

Nieuwe boeken