Menu

None

De mooiste zomerboeken van… Aart de Bonte

aart de bonte redacteur kokboekencentrum

Mijn naam is Aart de Bonte, en ik werk als acquirerend redacteur non-fictie en jeugd. Ik vind het geweldig om auteurs te begeleiden, en samen te werken aan een prachtige uitgave. In deze top 5 een aantal boeken die me raken en verder helpen op mijn levensweg.  

Dit is mijn top 5, met toelichting:

help-dank-wow-Anne-Lamott

#1. Help, dank, wow

Ik heb genoten van Help, dank wow van Anne Lammott over het gebed. Ze brengt bidden terug bij de essentie, en laat zien dat je de hele dag door met God kunt praten. Haar pleidooi om te leven vanuit verwondering en dankbaarheid raakte mij.


Dit is mijn verhaal

#2. Dit is mijn verhaal

Het prachtige fotoboek Dit is mijn verhaal laat mij zien dat het christelijke geloof in Nederland nog springlevend is. De verhalen van de jonge christenen zijn eerlijk en open, en vertellen voor mij het verhaal van een diverse en kleurrijke God die met ieder mens zijn eigen weg gaat.


Vrijspraak voor losers - Nadia Bolz weber

#3. Vrijspraak voor losers

Nadia Bolz-Weber is alles wat je niet van een theoloog verwacht: vol getatoeëerd, rauw en grofgebekt. Maar dat is slechts de buitenkant, in haar boek Vrijspraak voor losers laat ze ook een heel andere kant zien. De verhalen uit haar kerk zijn inspirerend en houden me een spiegel voor. Ik zie ernaar uit om Nadia op Graceland Festival te horen spreken.


over leven kerry egan

#4. Over leven

Wat gaat er door je heen als je weet dat je gaat sterven? Welke levensles wil je meegeven? Vraag vergeving, dans meer en werk minder, dat zijn een aantal van de adviezen uit Over leven. Kerry Egan is geestelijk verzorger in een hospice, en luistert naar de levensverhalen van haar patiënten. Een geweldig boek, dat je de waarde van het leven laat zien.


verlangen naar vrijheid jorieke eijlers

#5. Verlangen naar vrijheid

Verlangen naar vrijheid is het debuut van radiomakers Jorieke en Thijs. Het zette me aan het denken over mijn reis met God. Wat als alle zekerheden om je heen wegvallen door een depressie of burn-out? Wat blijft er dan nog van je over? In elk geval gaat God altijd met je mee, dwars door de woestijn heen naar het beloofde land.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken