Menu

Podcasts van Open Deur

De podcasts van Open Deur zijn miniaturen, korte verhalen van 3-4 minuten, om je dag (of je bijeenkomst) mee te beginnen of te eindigen.
En regelmatig een wat langer gesprek, interview of reportage bij een van de thema’s van Open Deur.

Beluister de podcasts via iTunes Deze link is niet bruikbaar. Klik hier voor algemene informatie.)
Beluister de podcasts via Stitcher

Miniatuur 11: Succes gegarandeerd

Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat mijn vrouw en ik samen kinderen wilden krijgen, naast de dochters die zij al had. We deden verwoede pogingen om dat op een natuurlijke wijze tot stand te brengen. Toen dat niet lukte, zochten wij ons heil bij kunstmatige inseminatie, beter bekend als IVF.

Miniatuur 10: Een brief van niks

Lange tijd al wachtten de drie broers op de brief. Welke brief? Die van hun oude oom. Na zijn dood zou hij hun zijn hele bezit nalaten.

Miniatuur 9: Het leven wordt wakker

De simpele, rustige bewegingen van een schoonmaakster lijken heilige handelingen.  Beate Rose vertelt hoe de video-installatie ‘Sunrise’ van David Claerbout je aandachtig laat kijken naar het eenvoudige werk van een schoonmaakster vroeg in de morgen.

Miniatuur 8: Pablo’s thuis

Duif Pablo trekt de wijde wereld in. Een verhaal van Stephan de Jong

Miniatuur 7: Nieuw leven

Holkje van der Veer krijgt een onverwacht telefoontje. Dat het begin blijkt van een bijzondere reis langs wachtkamers en ziekenhuisbedden.

Miniatuur 6: Schepping

Elk lor heeft een verhaal. Dat wordt voelbaar in de schilderijen van de Friese schilder Jopie Huisman.

Miniatuur 5: Nacht in mij

Hoe avonden en nachten je vriend zijn, als je met een depressie kampt.

Miniatuur 4: Waken en bidden

Holkje van der Veer kan niet slapen.
“Ik probeer rustig te ademen, draai me op mijn favoriete zij. Ik doe mijn best om aan iets leuks te denken en toch wil de slaap niet komen.”
Wat te doen?

Miniatuur 3: Tevreden stapte ik af

Al enkele jaren fiets ik samen met een vriend de 100 kilometer van Tecklenburg, een klein plaatsje net over de grens in Duitsland.
Gewoon voor de lol op de racefiets.
En dit keer was ik onderweg afgestapt.

Miniatuur 2: Verzadigd van dagen

Ze genoot van elke minuut. Ze was begin zestig, had als wijkverpleegkundige gewerkt, was vervroegd met pensioen gegaan. En nu met terminale longkanker opgenomen in ons hospice.

Miniatuur 1: Dobberen in oneindigheid

Als ik de dijk bij Holwerd overga, strekt de Waddenzee zich voor me uit. In de verte zie ik mijn favoriete eilanden: Ameland en Terschelling…

Reportage: Iconen schilderen

Open Deur mocht een dagje meekijken met de cursisten van Martin Mandaliev, die zich bekwamen in het edele ambacht van het iconen schilderen.
Luister naar hun bijzondere ervaringen. En hoor hoe Martin als driejarige al begon met schilderen. Hij is niet voor niets de vierde generatie iconenschilders in zijn familie.

Nieuwe boeken