Menu

None

Troost: wat als je iemand mist?

Presentatrice Hella van der Wijst voerde voor het EO programma ‘Ik Mis Je‘ wekelijks een gesprek bij het graf van een geliefde. Dit leverde unieke inzichten op in de manier waarop mensen in Nederland rouwen en troosten. Na het horen van het verhaal van Albert en Annemarie over het auto-ongeluk waar hun twee dochters Inge en Suzan overleden en hoe de twee ouders troost vonden, wist Hella: “Er moet een boek komen!” 

Een doeltreffende vorm

In haar boek Troost staan twintig levensverhalen van nabestaanden. Het boek laat de eenvoud en de kracht zien van de misschien wel oudste en meest doeltreffende vorm van troost. Namelijk, je verdriet delen.  Ook geven rouwdeskundigen en wetenschappers een verrassende kijk op rouw en troost. Het boek publiceert namelijk ook een top 10: wat je vooral wel en wat niet moet doen of zeggen bij verdriet. ‘Ik Mis Je’ liet een representatieve enquête uitvoeren door Marktonderzoeksbureau Ruigrok Netpanel met als uitkomst de Top 10 do’s en dont’s bij verdriet.            Hella van der Wijst: “Door het schrijven van het boek heb ik de waarde van troost ervaren. Troost geven én troost toestaan, maakt een verbinding voor het leven. Iets waar we in deze tijd van lossere verbanden behoefte aan houden. Ik zie mijn boek als een pleidooi om troost te herontdekken.”         

Korting

Hella schrijft over liefde, geloof of gewoon iets doen om je verdriet te bedwingen. Het boek laat zien dat rouwen geen ziekte is, maar gewoon bij het leven hoort.  Ga naar ikmisje.tv/boek om Troost met korting te bestellen. In plaats van €20 betaal je slechts €15. Zodra het boek eind januari uit is, krijg je het boek thuis opgestuurd. Let op: dit kan nog maar tot en met januari 2019.       

Bestel het boek hier

Presentatie Troost

U bent van harte welkom bij de presentatie van het boek Troost op vrijdag 25 januari.Hella’s boek zal gepresenteerd worden in Brouwerij Troost Westergas te Amsterdam. Daar vindt ook de bekendmaking van de top 10 wat wel/niet doen/zeggen bij verdriet plaats. De inloop start om 14:00 uur op vrijdag 25 januari 2019.Meer informatie over de presentatie kunt u op de uitnodiging vinden.  Omdat er in de brouwerij een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, vragen wij u om u aan te melden door een mail te sturen naar promotie@kokboekencentrum.nl.          

Bekijk de uitnodiging hier

Troost, als je iemand mist

Troost - Hella van der Wijst

Wat is troost en hoe werkt het?
Waarom is het delen van verdriet zo belangrijk?
Wat moet je als naaste wel en vooral niet zeggen?
Dit boek kan rouwenden troosten en omstanders helpen om te troosten.Hella van der Wijst

Hella van der Wijst
Fotograaf: Diana van Vught

Hella van der Wijst (1964) is televisiepresentatrice, journalist, columnist en auteur. Ze presenteert onder andere het EO-programma ‘Ik Mis Je. Daarvan is Troost de weerslag. Eerder schreef ze het boek Hella’s Voetsporen n.a.v. het KRO-programma ‘De Wandeling’. Maandelijks schrijft ze ‘Wandelen met Hella’ in Plusmagazine.


N.a.v. Troost | Hella van der Wijst | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden