Menu

None

Het avontuur dat bidden is

 
Het gebed kwam voor Jezus op de eerste plaats. Het was de manier om zijn weg door het leven te vinden: in vertrouwen dat God voor hem zorgt als een liefdevolle vader. Dit vertrouwen maakt het mogelijk om ook de moeilijke weg te gaan, als God dat van je vraagt. In de korte hoofdstukken van het boek Zeg het tegen God moedigt auteur Luigi Gioia je aan om te bidden. Henk Stoorvogel schreef een recensie over het boek. Deze recensie kunt u in dit artikel lezen.


‘Bidden: hou het kort, hou het simpel, doe het vaak en wees echt’

 


Recensie door Henk Stoorvogel

Het boek ziet er een beetje als een jongerenboek uit, een roze omslag met een biddende jongeman op de voorkant. Ik verwachtte daardoor niet meteen veel diepgang, maar dat bleek al heel snel een misvatting. Gedurende de zomervakantie las ik bijna elke dag een hoofdstukje (één van de zesentwintig) in het boek en wát heb ik daarvan genoten. Op fascinerende wijze nam Gioia me mee in zijn overwegingen rondom het Onze Vader. Schitterend vond ik het om in eeuwenoude stromen van leven te worden meegevoerd. Elk hoofdstuk bood verrassende inzichten en stimuleerde mijn verlangen om te bidden. Dat er een (beknopte) versie van het Onze Vader in Marcus staat? Dat had ik nog nooit zo gezien. Zinnen als: ‘Jezus bidt niet in grotten. Op de strategische momenten van zijn leven klimt hij op een berg.’ maken dat ik van binnen opspring en roep: ‘Ja, ja, ja, wat mooi!’ Het boek biedt een prachtige mix van Bijbelse diepgang, inzichten van kerkvaders en visie op de samenleving en neemt de lezer bij de hand in het avontuur dat bidden is.
Henk Stoorvogel


Zeg het tegen God – Luigi Gioia

 

Zeg het tegen God - Luigi GioiaEen aanmoediging om te bidden

Met zijn boek daagt Luigi Gioia je uit om (weer) te gaan bidden. Luigi Gioia laat zien hoe je kunt bidden zoals Jezus het zijn discipelen leerde. In korte hoofdstukken moedigt de auteur je aan om te bidden. Zonder te theologiseren geeft hij praktische aanwijzingen die je hierbij helpen. Vanuit de Bijbel weet hij je te inspireren om (meer) te bidden. Het laatste hoofdstuk vat het boek prachtig samen. Let bij bidden hierop: hou het kort, hou het simpel, doe het vaak en wees echt.

Bestel het boek hier.

 


N.a.v. Zeg het tegen God | Luigi Gioia | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken