< Terug

Holland Baroque en Bastarda Trio – Minne

CD van Minne, gemaakt door Holland Baroque en Bastarda Trio.

Het Holland Baroque is een klassiek geschoold muziekensemble o.l.v. van de zussen Steenbrink. Zij staan erom bekend buiten de geijkte paden te treden. Vorig jaar maakten ze een programma met Brabantse kloostermuziek uit de zeventiende eeuw.

Nu komen ze met geïmproviseerde muziek waarbij ze zich hebben laten inspireren door de middeleeuwse mystica Hadewijch. Zelf spelen ze met negen violen, orgel, harmonium, harp en accordeon. Maar ze spelen samen met het Bastarda Trio, een Poolse folk-jazzgroep met klarinet, cello en contrabasklarinet.

Al lezend in Hadewijchs werk deden ze een gedurfde poging om de wereld van orewoet, minne en beminnen te verklanken. Ook Gregoriaanse gezangen en werk van Hildegard van Bingen inspireerden hen.

Het resultaat is een heel spannende, gepassioneerde mix van klassiek en jazz. Met zowel verstilde als zeer opgewonden stukken. Prachtig!

Jan Venderbos werkte in diverse functies in de hulpverlening, onder meer met oorlogs- en geweldsgetroffenen. Hij is gepensioneerd theoloog en geestelijk begeleider.


Holland Baroque en Bastarda Trio, Minne. CD Pentatone label 2022. €23,00.


< Terug