Menu

None

Boekpresentatie 'Denkend aan de dood kom ik tot leven'

In maart verschijnt het nieuwste boek van ds. Piet Schelling, waarin hij op een persoonlijke wijze vertelt hoe hij zich verhoudt tot zijn eigen levenseinde.

Ik ga dood. Zo opent dit boek. Drie woorden waarachter een wereld van gedachten en gevoelens schuilgaat. Het nadenken over zijn eigen dood heeft veel bij de auteur losgemaakt. Open en toegankelijk laat hij zien wat het levenseinde met hem doet. Het besef van het einde, prikkelt hem om naar zijn leven kijken. Hij deelt zijn gevoelens, roert in zijn ziel, vraagt naar wat waarde houdt, ruimt op wat hem dwarszit, erkent de pijn van het loslaten en afscheid nemen. In dat alles zoekt hij naar houvast en troost. Ook vertelt hoe hij zich verhoudt tot actuele thema’s zoals reanimatie, orgaandonatie, euthanasie en voltooid leven.

Nu hij weet waar hij staat, geeft dat rust en verhoogt dat de kwaliteit van leven. Hij vertelt hier publiekelijk over om anderen te stimuleren op hun manier na te denken over het einde.

Op donderdag 21 maart vindt de presentatie van het boek plaats, onder leiding van Jos van Oord, predikant en tv-presentator bij de NCRV. Twee deskundigen (pastor en arts) zullen reflecteren op het boek. Uiteraard komt, via korte interviews, ook de schrijver aan het woord. Het geheel wordt afgewisseld met livemuziek.  Het is een open bijeenkomst waarin u van harte welkom!

Locatie: De Hoeksteen, Burg. Kampschöerstraat 25, 2681 AB Monster.

Tijd: De aanvang is 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur. Vooraf staat de koffie/thee klaar; na afloop heffen we het glas.

Boek:     Het boek is na afloop ter plekke te koop. De omvang is 160 pagina’s en het kost € 15,99. Het is een uitgave van Kokboekencentrum Uitgevers Utrecht, met als ISBN: 978 902 395 726 3.

Denkend aan de dood kom ik tot leven

denkend aan de dood - Piet Schelling

In Denkend aan de dood kom ik tot leven deelt emerituspredikant en publicist Piet Schelling gedachten over het levenseinde, met als doel anderen te stimuleren daarover na te denken.  ‘Ik ga dood.’ Zo opent dit boek. Drie woorden waarachter een wereld van gedachten en gevoelens schuilgaat. Open en toegankelijk laat de auteur zien wat het levenseinde met hem doet. Hij deelt zijn gevoelens, vraagt naar wat waarde houdt, ruimt op wat hem dwarszit, erkent de pijn van het loslaten en afscheid nemen. In dat alles zoekt hij naar houvast en troost. Ook vertelt hij hoe hij zich verhoudt tot actuele thema’s zoals reanimatie, orgaandonatie, euthanasie en voltooid leven. 

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden