Menu

3e Zondag van de Veertigdagentijd, met Folly Hemrica

Redactie Theologie.nl

Niet alleen je lijf heeft voedsel nodig, ook je ziel moet gevoed worden. En als dat niet op tijd gebeurt, of alleen met ongezonde dingen, dan krijg je een soort ‘ondervoeding’. Net als bij iemand die alleen patat eet, krijg je dan niet voldoende binnen om van te groeien.
Ieder mens heeft op zijn levensweg eten nodig om niet te verkommeren. Daarom is het goed jezelf af en toe de vraag te stellen waar jij je mee voedt. Is je voedsel niet te eenzijdig?
Waar knap jij van op? Waar heeft jouw ziel behoefte aan? De een knapt op van mooie schilderijen, een ander van muziek. De ene mens heeft stilte nodig, de ander juist wat betere gesprekken!
Mannen uit de vreemdelingenbewaring in Zeist maakten voor hun stiltecentrum een zeefdruk met vogels. Voor hen was de kerk in hun detentiecentrum een foerageerplek: een plek waar vogels die op doortocht zijn even landen om voedsel te verzamelen. Ik vond het mooi dat ze de kerkdiensten zo konden ervaren: als een gelegenheid om je geestelijk te voeden. Een plek om weer op krachten te komen, voordat je verder gaat.
 
Bron: Folly Hemrica, Binnenwerk. Levenskunst voor jonge mensen

3e Zondag van de Veertigdagentijd, met Folly Hemrica

Niet alleen je lijf heeft voedsel nodig, ook je ziel moet gevoed worden. En als dat niet op tijd gebeurt, of alleen met ongezonde dingen, dan krijg je een soort ‘ondervoeding’. Net als bij iemand die alleen patat eet, krijg je dan niet voldoende binnen om van te groeien. Ieder mens heeft op zijn levensweg […]

Boekomslag Binnenwerk van Folly Hemrica
Boekomslag Binnenwerk van Folly Hemrica

Nieuwe boeken

Lid worden