Menu

5 vragen aan… Cocky Drost

Redactie Theologie.nl

Vorige week verscheen het boek Lang Leve de Liefde. Hét boek voor een goed begin van je leven samen, van Cocky Drost. Lang Leve de Liefde behandelt in tien hoofdstukken de belangrijkste thema’s voor een sterke relatie. Van verliefd zijn tot de kunst van gezond ruzie maken. We stelden de auteur 5 vragen.
 
24 Drost 72 dpi
 
1.    Uw boek in één zin:
Een boek vol relatietips dat je blijft lezen, omdat het zo herkenbaar en positief geschreven is en je doet realiseren dat de Liefde alle investering waard is.
2.    Hoe helpt uw boek de lezer verder?
Het laat je zien dat een relatie de moeite waard is om je best voor te doen. Door de laagdrempeligheid ervan blijf je lezen en het vraagt je ook om zelf na te denken over je relatie. Het helpt je oude patronen te veranderen, zonder dwingend te zijn, maar door je manier van denken te veranderen.
3.    Waarin onderscheidt uw boek zich van andere boeken in dit genre?
Door de laagdrempeligheid en de positieve insteek: het is geen boek voor stellen met problemen, maar voor stellen die elkaar de moeite van het investeren waard vinden. Daarnaast biedt het leuke oefeningen om met elkaar in goed gesprek te gaan.
4.    Met wie zou u het liefst over uw boek van gedachten wisselen?
Ik zou er wel eens over willen praten met koningin Maxima. Zij houdt echt van haar man, heeft gekozen voor een leven met hem – met alle consequenties van dien. Ik ben heel benieuwd hoe zij dat besluit heeft genomen en er nu op terugkijkt.
5.            U gaat een tijdje naar een zonnig eiland zonder wifi. Welke 5 boeken gaan in elk geval op de e-reader?
•    Pride & Prejudice, van Jane Austen. Ik denk dat dit liefdesepos de hunkering naar alles wat mooi is op het gebied van de Liefde in mij heeft aangewakkerd.
•    Refomeisje, van Annemarie van Heijningen, een mijmering en een lach naar mijn eigen jeugd. Wil ik heel graag lezen.
•    Het Achterhuis, van Anne Frank. Haar boek brengt het verhaal tot leven en laat je realiseren dat niets vanzelfsprekend is.
•    Toeval bestaat niet. Pluk de Dagboek van Joke Verweerd, omdat het heerlijk aansluit bij het vakantie-idee dat er geen tijd is – of juist heel veel tijd voor elke willekeurige dag en dat God er altijd bij is.
•    En ter compensatie van dit alles hoogstaands: Griekse verleiding (of een dergelijke erudiete titel 😉 ), van de bouquet-serie, zo fijn om die verliefdheid mee te voelen en even uit de realiteit te stappen.
 
Klik hier voor meer informatie over het boek.
 

5 vragen aan… Cocky Drost

Vorige week verscheen het boek Lang Leve de Liefde. Hét boek voor een goed begin van je leven samen, van Cocky Drost. Lang Leve de Liefde behandelt in tien hoofdstukken de belangrijkste thema’s voor een sterke relatie. Van verliefd zijn tot de kunst van gezond ruzie maken. We stelden de auteur 5 vragen.     […]

Boekomslag Lang leve de liefde van Cocky Drost
Boekomslag Lang leve de liefde van Cocky Drost

Nieuwe boeken

Lid worden