Menu

5 vragen aan… Hettie Boer-Nitrauw

Redactie Theologie.nl

Onlangs verscheen het boek Bijna-elke-dagboek voor leidinggevenden m/v van Hettie Boer-Nitrauw. Het boek is bestemd voor iedereen die op de een of andere manier leiding geeft in het bedrijfsleven, non-profit of de kerk. We stelden de auteur 5 vragen.
1. Uw boek in één zin:
De beste manier om leiding te geven aan je eigen leven en aan dat van anderen is Jezus te volgen.
2. Hoe helpt uw boek de lezer verder?
Hulp bij het tijd nemen die je als leidinggevende allereerst zelf nodig hebt om af te stemmen op de leiding van God.  Om als christen goed leiding te kunnen geven aan jezelf en aan anderen heb je ‘hemelse navigatie nodig’:  afgestemd zijn op God de Vader, Zoon en Geest.  Bemoediging, aansporing, zelfreflectie in de relatie met God, de ander en jezelf.  Ook een hulpmiddel voor leidinggevenden die regelmatig een dagopening/sluiting moeten verzorgen.
3. Waarin onderscheidt uw boek zich van andere boeken in dit genre?
Persoonlijke benadering: Geen ‘handboek over leiderschap,’ maar spiegeling wie je zelf als leider bent of wilt zijn, hoe de woorden van God je daarbij kunnen helpen en daarin dicht bij jezelf blijven.
De opbouw: tien maanden, vijf dagen in de week. Je kunt/mag een dagje overslaan en blijft toch de draad vasthouden.
4. Met wie zou u het liefst over uw boek van gedachten wisselen?
Met o.a. een leidinggevende die in een niet christelijke omgeving werkt. Is dit boekje dan ook een bemoediging, steun in je positie als christen? Concreet persoon: Wil Doornenbal, omdat haar boekjes me hielpen leiding te geven aan mijn eigen leven
5. U gaat een tijdje naar een zonnig eiland zonder wifi. Welke 5 boeken gaan in elk geval op de e-reader?
1. Bijbel
2. Lila van Marylin Robinson (staat bovenaan mijn verlanglijst)
3. Thriller of detective
4. Thuis in Mitford van Jan Kanon (voor als ik niet slapen kan; omdat het zo’n heerlijk boek is om je gedachten af te leiden van wat je uit de slaap houdt, en dus niet omdat zo saai is maar wel heerlijk ontspannend. Een aanrader voor elke vakantiekoffer!).
5. Een boek van Henri Nouwen
 
 

5 vragen aan… Hettie Boer-Nitrauw

Onlangs verscheen het boek Bijna-elke-dagboek voor leidinggevenden m/v van Hettie Boer-Nitrauw. Het boek is bestemd voor iedereen die op de een of andere manier leiding geeft in het bedrijfsleven, non-profit of de kerk. We stelden de auteur 5 vragen. 1. Uw boek in één zin: De beste manier om leiding te geven aan je eigen […]

Boekomslag Bijna-elke-dagboek van Hettie Boer-Nitrauw
Boekomslag Bijna-elke-dagboek van Hettie Boer-Nitrauw

Nieuwe boeken