Menu

5 vragen aan… Nikolaas Sintobin

Redactie Theologie.nl

Onlangs verscheen van Nikolaas Sintobin het nieuwe boek Eeuwig duurt zijn trouw. Ignatiaanse veertigdagenretraite. We stelden de auteur 5 vragen die hij hieronder beantwoordt.
 
RE5654_EeuwigDuurt_CVR_14x21.indd1. Uw boek in één zin:
Dit boek is een spiritueel doe-boek dat je gedurende de 40 dagen van de Vasten meeneemt in een eeuwenoude dynamiek om God op het spoor te komen in je dagelijkse leven.
2. Hoe helpt uw boek de lezer verder?
Via korte Bijbelcitaten en bijhorende vragen wordt de lezer uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan, aan zijn of haar eigen ritme.
3. Waarin onderscheidt uw boek zich van andere boeken in dit genre?
Dit boek is geïnspireerd door de spiritualiteit van de jezuïeten. Deze is zowel Bijbels als ervaringsgericht. Eerder dan een bloemlezing van mooie teksten aan te bieden, voert het de lezer binnen in een indringende persoonlijke beweging die geleidelijk aan kan doorstoten tot het diepste van de ziel.
4. Met wie zou u het liefst over uw boek van gedachten wisselen?
Met een protestantse dominee van ‘de strikte observantie’. Meer dan waarschijnlijk zouden we tot de vaststelling komen dat de jezuïeten – die vaak afgeschilderd worden als de anti-protestanten – heel wat gemeenschappelijk hebben met de reformatie.
5. U gaat een tijdje naar een zonnig eiland zonder wifi. Welke 5 boeken gaan in elk geval in de koffer of op de e-reader?
* Of men and mice (John Steinbeck): een novelle over vriendschap
* Silence (Shūsaku  Endo): historische roman over de christenvervolging in Japan van de 17de eeuw waarin gepeild wordt naar de kern van het christen zijn
* L’éternité n’est pas de trop (François Cheng): subtiel liefdesverhaal uit het 17de eeuwse China
* The Orenda (Joseph Boyden): historische roman over de evangelisatie van de Canadese Indianen in de 17de eeuw die heel wat taboes doorprikt
* De wandeling van meneer Périer (Maurice Bellet): Verhaal van een oud meneertje dat geleidelijk aan ontdekt dat er ook een diepere dimensie schuilgaat in zijn leven

5 vragen aan… Nikolaas Sintobin

Onlangs verscheen van Nikolaas Sintobin het nieuwe boek Eeuwig duurt zijn trouw. Ignatiaanse veertigdagenretraite. We stelden de auteur 5 vragen die hij hieronder beantwoordt.   1. Uw boek in één zin: Dit boek is een spiritueel doe-boek dat je gedurende de 40 dagen van de Vasten meeneemt in een eeuwenoude dynamiek om God op het […]

Boekomslag Eeuwig duurt zijn trouw van Piet van Breemen en Hans van Leeuwen en Nikolaas Sintobin
Boekomslag Eeuwig duurt zijn trouw van Piet van Breemen en Hans van Leeuwen en Nikolaas Sintobin

Nieuwe boeken