Menu

Vandaag is een gedenkdag. De dag na Allerheiligen, 2 november 2018. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht. Het is een dag van gebed voor allen die uit het leven zijn heengegaan en nog niet voor altijd bij God zijn. Op deze dag bezoeken velen ook het kerkhof. In ons fonds hebben wij verschillende boeken die aansluiten met het thema van Allerzielen. Deze boeken kunt u hieronder bekijken.
 


 

Troostpleister – Joke Verweerd

 

  Over verdriet, verlies en veerkracht
JoTroostpleister - Joke Verweerdke Verweerd verloor begin 2017 haar echtgenoot na een kort ziekbed, na een lang huwelijk. In Troostpleister heeft zij woorden gevonden voor het loslaten van een geliefd mens en voor de rauwheid van rouw. Hoe leef je met elkaar toe naar het afscheid en zorg je ervoor dat gezegd is wat gezegd moet worden? Ook gaat Joke eerlijk in op haar worsteling met de vraag of verdriet een vijand is, of misschien ook een vriend kan zijn. Haar conclusie is dat vertrouwen de weg van rouw en gemis begaanbaar maakt. Dan blijft er zo veel over om dankbaar voor te zijn.In dit boek zijn ook een aantal voorbeeldteksten voor woorden van afscheid opgenomen.

 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Troostpleister | Joke Verweerd | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als hardcover


Dichtbij de horizon – Henk Veltkamp

De kunst van het sterven

Dichtbij de horizon
   
In dit boek belicht Henk Veltkamp de laatste levensfase. Het boek is bedoeld als steun in de rug voor wie met het naderend levenseinde te maken krijgt, van zichzelf of een ander. Henk Veldkamp besteedt aandacht aan de praktische en psychologische aspecten van het sterven en behandelt ook de meer existentiële vragen rondom leven en dood. Het boek is niet alleen geschikt voor vrijwilligers en professionals in de zorg. Wie met vragen zit over hoe te leven bij de naderende dood, vindt hier mooie gedachten en richtingwijzers. Henk Veltkamp heeft jarenlang als geestelijk verzorger in een ziekenhuis gewerkt en leidt nu mensen op om anderen in hun laatste levensfase te begeleiden.
 
    

 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Dichtbij de horizon | Henk Veltkamp | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book


 

Als je een broer of zus verliest – Minke Weggemans

Als je een broer of zus verliest… wat moet je dan?

Als je een broer of zus verliest
Jullie waren altijd samen. Met elkaar verbonden, van kinds af aan. En dan ineens valt je broer of zus weg. Daarmee gaat ook een deel van je eigen identiteit verloren. Dat is niet vreemd, maar er zijn wél mogelijkheden om je overleden broer of zus een plek te blijven geven in je leven. In Als je een broer of zus verliest geeft Minke Weggemans op een liefdevolle manier adviezen om dit te doen, en ze gaat in op de vraag hoe je kunt omgaan met de veranderde dynamiek in je familie. Als je een broer of zus verliest bestaat uit het boek Broederziel alleen?, aangevuld met verhalen uit Rouw in de zijlijn en Broers rouwen ook.
Minke Weggemans begeleidt mensen die een broer of zus hebben verloren. Ze geeft lezingen, workshops en trainingen over deze vorm van rouw. Weggemans verloor zelf tussen haar 21e en 43e een zus en twee broers. Zij is ook verbonden aan de Stichting Broederziel, die zich inzet voor de erkenning van het verdriet van mensen die een broer of zus hebben verloren.
 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Als je een broer of zus verliest | Minke Weggemans | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book


 

Ik mis je

 

Verhalen van rouw en verlangen

Ik mis je
Deze brochure geeft de ruimte om stil te staan bij het verlies van een dierbare, aan de hand van gedichten, korte meditatieve teksten, foto’s en ervaringsverhalen. Troostend, zonder verdriet en pijn te ontkennen. Voorzichtig op zoek naar nieuwe levenszin, zonder dat wat geweest is, los te laten.* Korte troostende teksten
* Veel foto’s en gedichten
* Geschikt om uit te delen na uitvaarten en tijdens herdenkingsbijeenkomstenDe redactie van Maandblad ‘Open Deur’ nodigde voor deze speciale thema-uitgave auteurs uit die ervaring hebben met het begeleiden van mensen die rouwen en het schrijven over verlies.

 
 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Ik mis je | Open Deur | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback

Allerzielen

Vandaag is een gedenkdag. De dag na Allerheiligen, 2 november 2018. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht. In ons fonds hebben wij verschillende boeken die aansluiten met het thema van Allerzielen.

Nieuwe boeken