Menu

Bijzonder om je kind uit de Bijbel voor te lezen

Redactie Theologie.nl

“Ik vond het altijd geweldig wanneer mijn vader mij voorlas. Het leuke was dat hij regelmatig ons betrok bij het Bijbelverhaal door te doen alsof wijzelf de hond of de kat een passant waren van het verhaal. Alsof wij tussen al die mensen zaten toen Jezus de Bergrede vertelde.” Aan het woord is Ellen Laninga. Ze schreef met haar vader ds. Arie van der Veer de kinderbijbel ‘Luister Maar’, op basis van een Duits concept. De kinderbijbel bevat bijna 200 Bijbelverhalen. 

In het dagelijks leven is Ellen Lanninga directrice van kindcentrum De Paperclip in Zwolle. Als pedagoog en juffrouw vindt ze voorlezen enorm belangrijk. “Het is zo belangrijk in de ontwikkeling van je kind. Het draagt bij aan het begrijpend lezen en de woordenschat van je kind. Maar ook als het gaat om geloofsoverdracht is het een enorm krachtig middel.” Om die reden vindt ze het Bijbellezen aan tafel (of voor het slapen gaan), zoals dat in veel christelijke gezinnen voorkomt “erg belangrijk”. “Ik kan niet leven zonder God. Hij is altijd bij mij. Dat zie ik terug wanneer ik blij ben of verdrietig. Juist door met de kinderen Bijbel te lezen laat ik zien hoe je met God door het leven kunt gaan. Voorlezen zorgt er ook voor dat je op een natuurlijke manier met elkaar leert praten over geloof. Ik hoop ook dat de kinderbijbel er zo voor zorgt dat ouders zo met hun kinderen over God praten.”
Lees het volledige interview met Ellen Laninga op de website CIP.nl.

Bijzonder om je kind uit de Bijbel voor te lezen

“Ik vond het altijd geweldig wanneer mijn vader mij voorlas. Het leuke was dat hij regelmatig ons betrok bij het Bijbelverhaal door te doen alsof wijzelf de hond of de kat een passant waren van het verhaal. Alsof wij tussen al die mensen zaten toen Jezus de Bergrede vertelde.” Aan het woord is Ellen Laninga. Ze […]

Boekomslag Luister maar van Arie van der Veer en Ellen Laninga
Boekomslag Luister maar van Arie van der Veer en Ellen Laninga

Nieuwe boeken

Lid worden