Menu

Brood, daar zit wat in

Redactie Theologie.nl

Heerlijkheden - Marlon van den Bos, Eveline Kieskamp e.a.Brood behoort bij ons, Nederlanders, tot dagelijkse voedsel. In onze voorraadkast of diepvries is meestal wel brood aanwezig. Brood kun je eten omdat je trek hebt, of gewoon: omdat het etenstijd is. In beide gevallen word je gevoed en dat is goed voor je lichaam. Jezus zegt in de Bijbel (Johannes 6 vers 35) dat Hij het ‘Brood van het leven’ is. Wat bedoelt Hij hiermee?
Alleen door Jezus te ‘eten’, in Hem te geloven en te doen wat Hij zegt, kun je het eeuwige leven ontvangen. Lees en luister naar de woorden van Jezus in de Bijbel, dan leer je Hem écht kennen.
Je mag van dit levende brood eten als je honger hebt. Honger naar liefdevolle woorden bijvoorbeeld. Maar nog beter is het om het als dagelijke kost tot je te nemen, ook al heb je niet zo’n trek. Hoe dan ook: het is goed voor je! Het zal je leven veranderen, nieuw maken. Kijk maar naar de vrienden van Jezus. Zij maakten mooie en indrukwekkende dingen mee in de nabijheid van Jezus. Waren zij Jezus niet gevolgd dan hadden ze niet zoveel van Zijn heerlijkheid gezien! Wie de Here Jezus wil volgen en van dit levende brood eet, zal nooit meer honger hebben.
Eet smakelijk!
Maak je eigen lekkere bieslookbrood. Een brood met een verrassing erin. Het ei is het teken van nieuw leven. Leven met Jezus is nieuw leven voor ieder die gelooft.
Ingrediënten:
500 gram bloem
½ theelepel zout
½ theelepel peper
12 gram droge gist
mespunt suiker
2½ dl zelfgetrokken kruidenbouillon, lauwwarm
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels olijfolie
4 eieren
4 eetlepels fijngeknipte bieslook
2 eetlepels paprikapoeder
broodbakblik van 1 liter
Bereiding:
Zeef de bloem, zout, peper en suiker en meng de droge gist erdoor.
Maak een mengsel van de bouillon, tomatenpuree en olie en meng dit door de bloem. Kneed dit geheel tot een soepel deeg. Zet het deeg op een warme plaats weg, afgedekt met een schone theedoek en laat het een uur rijzen.
Kook intussen de eieren hard en pel ze af.
Verdeel na een uur het deeg in 2 langwerpige stukken. Leg 1 deel in de vorm. Maak in het midden een gleuf en strooi daar de bieslook in. Rol de eieren door de paprikapoeder en leg deze achter elkaar in het geultje. Strooi de andere 2 eetlepels bieslook over de eieren en dek de eieren af met de andere helft van het deeg.
Dek de vorm af met de theedoek en laat alles nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk het brood met water en bak het in het midden van de oven in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.
Wil je meer recepten met een boodschap?
Heerlijkheden – gerechten voor lichaam en geest-
Marlon van den Bos, Marijke van Blijderveen,
fotografie: Eveline Kieskamp
uitgeverij Boekencentrum
ISBN 978 90 239 2670 2
prijs ca. € 14,90

Brood, daar zit wat in

Brood behoort bij ons, Nederlanders, tot dagelijkse voedsel. In onze voorraadkast of diepvries is meestal wel brood aanwezig. Brood kun je eten omdat je trek hebt, of gewoon: omdat het etenstijd is. In beide gevallen word je gevoed en dat is goed voor je lichaam. Jezus zegt in de Bijbel (Johannes 6 vers 35) dat Hij het ‘Brood […]

Boekomslag Heerlijkheden van Marlon van den Bos, Marijke van Blijderveen en Eveline Kieskamp
Boekomslag Heerlijkheden van Marlon van den Bos, Marijke van Blijderveen en Eveline Kieskamp

Nieuwe boeken

Lid worden