Menu

Christiane Berkvens over het leven met een handicap

Redactie Theologie.nl

Een beperking, van welke aard ook, maakt van je dagelijks leven een parcours met hindernissen.
Dit parcours afleggen vereist niet alleen hulpstukken. Het is ook een spirituele tocht, ja zelfs een mogelijkheid om een eigen spiritualiteit te ontwikkelen. Leren leven met een beperking gaat niet van de ene op de andere dag. Er is tijd voor nodig. Elke fase vraagt om geduld, vasthoudendheid en liefst veel humor. Rolmodellen effenen een pad waar je dacht nooit te kunnen lopen. ‘Het is wat het is’, zeggen wijze mensen. Ongetwijfeld, maar dan begint het pas! De speelsterkte van een golfspeler heet ‘handicap’. Welke speelsterkte kunnen mensen met een handicap bereiken?
Christiane Berkvens schreef over dit thema het boek Een witte stok met gps. Deze video is opgenomen naar aanleiding van deze uitgave.

Christiane Berkvens over het leven met een handicap

Een beperking, van welke aard ook, maakt van je dagelijks leven een parcours met hindernissen. Dit parcours afleggen vereist niet alleen hulpstukken. Het is ook een spirituele tocht, ja zelfs een mogelijkheid om een eigen spiritualiteit te ontwikkelen. Leren leven met een beperking gaat niet van de ene op de andere dag. Er is tijd voor nodig. […]

Boekomslag Een witte stok met gps van Christiane Berkvens-Stevelinck
Boekomslag Een witte stok met gps van Christiane Berkvens-Stevelinck

Nieuwe boeken