Menu

Dag 11: 5 leestips voor in de kerstvakantie

Redactie Theologie.nl

Het is al weer bijna kerstvakantie. Tijd om ook eens heerlijk achterover te leunen bij de open haard met een goed boek bij de hand. Hierbij 5 tips van boeken die je kerstvakantie ook inhoudelijk geslaagd maken.

Vreemdelingen en priesters - Stefan Paas

Vreemdelingen en priesters van Stefan Paas
Dit boek gaat over een christelijke missie in een postchristelijke cultuur. Het legt uit hoe het mogelijk is om de missionaire kern van het christelijk geloof vast te houden en tegelijk ook realistisch te blijven over het feit dat maar weinig mensen in Nederland het christelijk geloof de moeite waard vinden. Het is gebaseerd op de ervaringen die Stefan Paas heeft opgedaan in verschillende contexten, waaronder Amsterdam. Het geeft inzicht in recente ontwikkelingen in de zendingstheologie en houdt steeds oog voor de praktijk.

Geduld met God van Tomáš HalíkGeduld met God - 4e druk - Tomáš Halík

Tomáš Halík is als een van de weinige hedendaagse schrijvers in staat daadwerkelijk een brug te slaan tussen geloof en scepsis, tussen christelijke zingeving en atheïstische levensoriëntatie. In dit boek neemt hij als uitgangspunt de twijfelende en zoekende figuur van Zacheüs, die liever schuchter van een afstand toekijkt dan dat hij enthousiast meedoet. Dit beeld gebruikt hij om een nieuwe verhouding uit te werken tussen gelovigen en niet-gelovigen, waarmee hij buitenstaanders in hun zoeken en vragen heel nabij kan komen.

Vreemd en bizar van Piet SchellingVreemd en bizar | 3e druk - Piet Schelling

In dit boek bestudeert Piet Schelling een aantal van bizarre teksten uit de Bijbel. Daarbij strijkt hij de ruwe teksten niet glad, maar probeert ze nauwkeurig te lezen en de boodschap voor deze tijd erin te ontdekken. Een spannende leesoefening die verrassende en bruikbare inzichten biedt. Een verrassend boek om te lezen en samen te bespreken of om te gebruiken bij preekvoorbereiding.
Het geheim van de Hoogste - Annemarie van Heijningen-Steenbergen
 
Het geheim van de Hoogste van Annemarie van Heiningen
In dit dagboek ga je op reis met de psalmdichters om Het geheim van de hoogste te ontdekken. In 366 stukjes behandelt Annemarie van Heiningen alle psalmen, ook de ‘lastige’ en onbekende psalmen. In korte, praktische en poëtische stukjes word je aan het denken gezet en geïnspireerd door de psalmen.
 
Tegendraads en bij de tijd - 2e druk - Dr. Wim Dekker

Tegendraads en bij de tijd van Wim Dekker

Wim Dekker denkt in dit boek, geïnspireerd door Bonhoeffer, na over thema’s als gemeente-zijn, navolging, doop, cultuur en de verhouding tussen kerk en wereld. Ook zeventig jaar na zijn dood daagt Bonhoeffer (1906-1945) ons uit om antwoord te geven op de vraag waar het ten diepste om gaat in het christelijk geloof. Wat is folklore en wat is de harde kern die in onze tijd opnieuw ontdekt mag worden? Aan de hand van kernachtige citaten van Bonhoeffer ontwikkelt Wim Dekker hierover zijn eigen gedachten. In de geest van Bonhoeffer: tegendraads en bij de tijd.

Dag 11: 5 leestips voor in de kerstvakantie

Het is al weer bijna kerstvakantie. Tijd om ook eens heerlijk achterover te leunen bij de open haard met een goed boek bij de hand. Hierbij 5 tips van boeken die je kerstvakantie ook inhoudelijk geslaagd maken. Vreemdelingen en priesters van Stefan Paas Dit boek gaat over een christelijke missie in een postchristelijke cultuur. Het […]

Nieuwe boeken