Menu

Dag 23 – ''Kerst en Pasen – ze horen bij elkaar''

Redactie Theologie.nl

In de Franse Alpen zag ik deze zomer dit mooie altaar, c.q. voederbak in het kerkje van het herdersdorp Prapic. Bewust of onbewust/gevoelsmatig bieden de herders uit dit dorp een mooie illustratie van het verband tussen Lucas 2 en 22. Voor de herberg waarin voor Jezus geen plaats was, wordt in Lucas 2 hetzelfde woord gebruikt als in Lucas 22 voor de gastenruimte waarin Jezus het laatste avondmaal viert. In Lucas 2 wordt hij in een voederbak gelegd, in Lucas 22 breekt hij het brood en zegt ‘dit is mijn lichaam’. Misschien niet verwonderlijk dat die Franse herders snappen waar het die Goede Herder om ging. Ik zou me ook zomaar kunnen voorstellen dat ze op kerstavond het altaar gebruiken als kribbe in het kerstspel.
Kerst en Pasen – ze horen bij elkaar, het zijn beide lichtfeesten en in beide feesten draait het om het brood des levens.
 
We zijn benieuwd naar uw tips. Reageer nu via Facebook.
 
Geschreven door: Aarnoud van der Deijl, redacteur van Woord en Dienst, predikant oecumenische gemeente Hoofddorp

Dag 23 – ''Kerst en Pasen – ze horen bij elkaar''

In de Franse Alpen zag ik deze zomer dit mooie altaar, c.q. voederbak in het kerkje van het herdersdorp Prapic. Bewust of onbewust/gevoelsmatig bieden de herders uit dit dorp een mooie illustratie van het verband tussen Lucas 2 en 22. Voor de herberg waarin voor Jezus geen plaats was, wordt in Lucas 2 hetzelfde woord […]

Nieuwe boeken

Lid worden