Menu

"De Bijbel is erg studentvriendelijk"

Redactie Theologie.nl

“In de Bijbel komen erg veel studenten voor. Een van mijn favoriete studenten is Petrus. Hij is heel enthousiast. Hij wil leren maar gaat vaak de fout in. Als je nieuwe dingen wilt leren, ben je een goede student van God. Leren wie God is, leren hoe je leven met God eruit ziet en welke plek je in die hoedanigheid moet innemen. Studenten van vandaag hebben in de Bijbel veel identificatiefiguren.” Dat zegt Rolf Robbe die werkt aan de Gereformeerde Hogeschool Zwolle en schrijver is van het boek: ‘Overleven als student’.
Hoewel volgens Robbe elk mens student is, richt hij zich specifiek op mensen die een studie volgen. Hij wil hen met het boek bekrachtigen. “In je studie krijg je veel nieuwe indrukken. Je komt in een omgeving los van waarin je groot gebracht bent. Je wordt zelfstandig. Veel dingen veranderen! En dan kan je eigen wereldbeeld ook nog eens kantelen. In die fase is het belangrijk om alles te zien in het licht van de relatie met God. God is erbij!”
Geliefd kind
Het eerste deel van zijn boek beslaat dit onderwerp. “Het gaat over de vraag: wie ben jij als geliefd kind van God? Die basis moet voorafgaan aan al het andere. Voel je je een geliefd kind, leef je daar naar? Ik denk dat het je kijk op de werkelijkheid bepaalt. Zelfs in de wetenschap. Wat je onderzoekt is niet slechts een ‘object’, maar iets dat God met liefde heeft gemaakt.”
Lees het hele interview.

"De Bijbel is erg studentvriendelijk"

“In de Bijbel komen erg veel studenten voor. Een van mijn favoriete studenten is Petrus. Hij is heel enthousiast. Hij wil leren maar gaat vaak de fout in. Als je nieuwe dingen wilt leren, ben je een goede student van God. Leren wie God is, leren hoe je leven met God eruit ziet en welke […]

Boekomslag Overleven als student van Rolf Robbe
Boekomslag Overleven als student van Rolf Robbe

Nieuwe boeken

Lid worden