Menu

Dicht bij het onuitsprekelijke

Redactie Theologie.nl

Zondag 11 november en dinsdag 11 december vinden er bijzondere evenementen plaats. Er zal zondag een bezinningsbijeenkomst naar aanleiding van de poëzie van J.M. Vasalis plaatsvinden. Dinsdag 11 december zal er een Poëzie-avond over het werk van Rutger Kopland plaatsvinden. Op beide avonden zal het betreffende hoofdstuk over respectievelijk Vasalis en Kopland uit het boek Dicht bij het onuitsprekelijke. Veertien dichters over het onzegbare de achtergrond van de gesproken teksten vormen.
 


Dicht bij het onuitsprekelijke

Dichtbij het onuitsprekelijke

Veertien dichters over het onzegbare
Martien E. Brinkman leest in dit boek gedichten van veertien bekende Nederlandse dichters en laat zien hoe breed het palet aan associaties is dat door het onuitsprekelijke wordt opgeroepen. Ze dichten over ervaringen en gevoelens die voortkomen uit verlangen of gemis en vallen terug op uiteenlopende woorden: licht, leegte, systeem, stilte, thuiskomst, nietigheid, grootsheid, gat of God. Menig dichter stuit vroeg of laat door een kortstondige eenheidservaring op het onuitsprekelijke waarvoor hij of zij toch woorden wil vinden.

 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Dicht bij het onuitsprekelijke | Marien E. Brinkman | Uitgeverij Meinema | Als paperback | Als e-book


Bezinningsbijeenkomst n.a.v. de poëzie van J.M. Vasalis

A.s. zondag, 11 november 2018, is er om 10.30 uur in de Woudkapel, Beethovenlaan 21, te Bilthoven, een bezinningsbijeenkomst n.a.v. de poëzie van J.M. Vasalis.
Martien E. Brinkman verzorgt een inleiding en spreekt begeleidende teksten bij de door Hannie Dorr voor te dragen gedichten. De teksten worden afgewisseld met muziek van Georg Philipp Telemann, een tijdgenoot van Bach. De drie intermezzi zijn speciaal voor deze gelegenheid door Jan Siemons, de organist, in de stijl van Telemann gecomponeerd als meditatief ondersteunend moment na de lezing van de gedichten. Verder zullen de drie delen van de triosonate in Bes gespeeld worden door resp. een viool-, hobo- en orgelsolo. De andere twee musici zijn Liesbeth Feikema (hobo) en Annemarie Konijnenburg (viool).
 

Poëzie-avond over het werk van Rutger Kopland

Op dinsdagavond, 11 december, om 20.00 uur is er in de theaterzaal van de Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36 te Amsterdam een poëzie-avond over het werk van Rutger Kopland. Martien E. Brinkman verzorgt een inleiding en spreekt begeleidende teksten bij de door PieterJan Mellegers voor te dragen gedichten. De teksten worden afgewisseld door  op de inhoud van de gedichten afgestemd  spel van Hermine Deurloo (mondharmonica).
 

Dicht bij het onuitsprekelijke

Op de poëzie-avonden, zondag 11 november en dinsdag 11 december, zal het hoofdstuk over Vasalis en Kopland uit het boek Dicht bij het onuitsprekelijke de achtergrond vormen.

Boekomslag Dichtbij het onuitsprekelijke van Martien E. Brinkman
Boekomslag Dichtbij het onuitsprekelijke van Martien E. Brinkman

Nieuwe boeken

Lid worden