Menu

Edward Schillebeeckx Lezing door Rowan Williams

Redactie Theologie.nl

Christenen die overhoop liggen met moslims, gelovigen met ongelovigen – hoe komt het toch? Volgens voormalig aartsbisschop van Canterbury Rowan Williams speelt taal een cruciale rol. Het rigide secularisme van onze tijd stelt het alledaagse, het rationele en het publieke centraal, en vraagt van gelovigen om in algemene, begrijpelijke taal over hun geloof te spreken. Maar de taal van geloven is een bijzondere taal van ervaring, geschiedenis en beleving, en in zoverre radicaal anders dan ‘gewone’ taal.
Als een samenleving wil dat mensen alles wat anders is afgeleggen om volwaardig lid te kunnen zijn, worden ze gemarginaliseerd. Dit gevoel van niet jezelf mogen zijn leidt, volgens Williams, tot fundamentalisme en conflict.
Bekijk de opname van de Edward Schillebeeckx Lezing die Rowan Williams gaf op 13 december 2013 voor het Soeterbeeck Programma met als thema Religious Language under Pressure.

Edward Schillebeeckx Lezing door Rowan Williams

Christenen die overhoop liggen met moslims, gelovigen met ongelovigen – hoe komt het toch? Volgens voormalig aartsbisschop van Canterbury Rowan Williams speelt taal een cruciale rol. Het rigide secularisme van onze tijd stelt het alledaagse, het rationele en het publieke centraal, en vraagt van gelovigen om in algemene, begrijpelijke taal over hun geloof te spreken. Maar […]

Nieuwe boeken

Lid worden