Menu

Een geweldige Vader

Redactie Theologie.nl

Dit verhaal over de gelijkenis van de verloren zoon komt uit Luister maar, de prachtige kinderbijbel van ds. Arie van der Veer en zijn dochter Ellen Laninga.

Een geweldige Vader
Lucas 15:11-24

illu De verloren zoon

Jezus vertelt nog een verhaal.
Een boer heeft twee zonen. De jongste zoon wil niet op de boerderij blijven. Hij zegt tegen zijn vader: ‘Als u sterft, krijg ik een deel van uw bezit. Mag ik het nu al hebben?’
Wat een vreemde vraag! Zijn vader leeft toch nog?
Toch geeft de vader het deel van zijn bezit aan zijn zoon. De zoon verkoopt het en met al het geld in zijn zakken verlaat hij de boerderij. Weg bij zijn vader en weg bij zijn broer.

Jarenlang hoort de vader niets van zijn zoon. Toch staat hij elke dag bij het hek te kijken of zijn zoon weer naar huis komt. Zijn oudste zoon is daar boos om.
‘Zeg pa, doe eens gewoon. Ik snap best dat je daar in het begin stond om te kijken of mijn broer terugkwam, maar hij is nu al zo lang weg. Dit is een beetje overdreven.’
Toch komt de jongste zoon na een heel lange tijd terug. De vader ziet hem in de verte aankomen. Hij rent naar hem toe. Wat ziet zijn zoon er verschrikkelijk uit. Hij is vies en mager en hij stinkt naar de varkens. Zijn zoon probeert iets te zeggen. Over de verkeerde dingen die hij heeft gedaan. Over het geld dat hij had opgemaakt aan feestjes en dat hij toen op de varkens moest passen en alleen varkensvoer had om te eten.
Maar zijn vader laat hem niet uitspreken. Hij is zo blij! Een knecht moet nieuwe kleren voor de zoon halen en zelfs een mooie gouden ring. De vader zegt: ‘Ik was mijn zoon kwijt, maar nu is hij weer terug.’

De vader was niet boos. Hij ging zelfs feestvieren!
Zo’n vader is God. Als mensen terug naar God willen, zijn ze altijd welkom, ook al hebben ze verkeerde dingen gedaan. God vergeeft en begint helemaal opnieuw.

De kinderbijbel Luister maar wordt gepresenteerd op vrijdag 16 mei in samenwerking met kinderkoor De Bromvlieg uit Zwolle en Clown Poets. Klik hier voor meer informatie.

auteursfoto liggend kleur Anne-Floor Fotografie
Ellen Laninga en Arie van der Veer, foto Anne Floor Fotografie

Luister maar

‘Luister maar’ is een kinderbijbel voor kinderen vanaf 4 jaar.
Het bevat een royale keuze uit zowel bekende als minder bekende verhalen. De unieke vertelstemmen van Arie van der Veer & Ellen Laninga en de prachtige illustraties maken deze Bijbel tot een schat voor de hele familie.

Een geweldige Vader

Dit verhaal over de gelijkenis van de verloren zoon komt uit Luister maar, de prachtige kinderbijbel van ds. Arie van der Veer en zijn dochter Ellen Laninga.

Boekomslag Luister maar van Arie van der Veer en Ellen Laninga
Boekomslag Luister maar van Arie van der Veer en Ellen Laninga

Nieuwe boeken