Menu

Jan Hoek laat je in zijn boek Grote God, wij loven U doordenken over Gods eigenschappen. Lees hieronder meer over de de goedheid van God.
Gods goedheid ligt ten grondslag aan alle menselijke geluk maar Gods goedheid is meer dan geluk. Het is geen kracht die ervoor zorgt dat ons niets kwaads overkomt. Integendeel. Onze omstandigheden kunnen nog zo schrijnend zijn en toch kunnen we Gods goedheid prijzen.
In de bijbel  kunnen we op talloze plaatsen lezen over Gods goedheid. Als christenen kunnen we niet om die goedheid heen. Het is onze fundamentele uitgangspunt. Goedheid hoort bij de definitie van God. Als Hij niet goed was, zou Hij niet God zijn en omdat Hij God is, is Hij goed.
In onze huidige maatschappij worden er veel vragen gesteld over de goedheid van God. De waarom vragen kunnen je om de oren vliegen als je in gesprek gaat met niet gelovigen. Als je het hebt over hoe goed God is, is de directe vraag terug meestal: als jouw God zo goed is, waarom “…”?
Hoe kan een God goed en er toch zoveel onrecht en kwaad op deze aarde zijn? Want daar is God toch verantwoordelijk, of in elk geval medeverantwoordelijk voor.
God is niet de Auteur van het kwaad. De mens maakte misbruik van de vrijheid die God de mens gaf. Die vrijheid en daarmee de mogelijkheid van de zonde is door God geschonken en de mens kwam moedwillig en vrijwillig in opstand tegen de Schepper. God staat daar echter boven en zet ondanks deze storing Zijn met plan met de wereld en het heelal door.
Het blijft spannend te beseffen dat de liefhebbende hemelse Vader tegelijkertijd de regerende vader en Koning is. Dat blijft steeds weer vragen oproepen en velerlei waroms. Toch vindt het geloof juist te midden van de bangste vragen de heftigste waaroms daarin rust dat God regeert en dat we daarom nooit in een niemandsland verkeren dat buiten Gods bereik zou liggen.
Als christenen mogen we ervan overtuigd zijn dat we God ondanks alles te vertrouwen is en Hem dagelijks prijzen voor zijn oneindige goedheid.
N.a.v. Grote God, wij loven U / Jan Hoek / Boekencentrum / als paperback en ebook

Wellicht vindt u deze uitgaven ook interessant:

[huge_it_portfolio id=”24″]

Een goede God

Jan Hoek laat je in zijn boek Grote God, wij loven U doordenken over Gods eigenschappen. Lees hieronder meer over de de goedheid van God. Gods goedheid ligt ten grondslag aan alle menselijke geluk maar Gods goedheid is meer dan geluk. Het is geen kracht die ervoor zorgt dat ons niets kwaads overkomt. Integendeel. Onze […]

Boekomslag Grote god, wij loven u van Jan Hoek
Boekomslag Grote god, wij loven u van Jan Hoek

Nieuwe boeken

Lid worden