Menu

Elise Brouwer bij De Nachtzoen (EO)

Redactie Theologie.nl

Elise Brouwer heeft een zeer persoonlijk boek geschreven over een moeilijke periode in haar leven. In Woestijnregen beschrijft ze eigen ervaringen met haar depressie en met haar worsteling met God. Het boek is bedoeld voor ieder die door een lastige periode heen gaat of is gegaan.
Nu is Elise afgelopen woensdagnacht te gast geweest bij het programma De Nachtzoen (EO). In het tv-programma legt een gast samen met Marleen Stelling Nederland op bed. Met een zoen, lieve woorden of met een liedje. In dit artikel kunt u een korte samenvatting van de uitzending vinden.
 


Waar is God als alles donker is?

In het programma vertelt Elise Brouwer meer over het grote thema van haar boek. Waar is God als je in een depressie zit?
Elise heeft tijdens haar depressie veel met deze vraag geworsteld. Toen ze het heel erg zwaar had en in het donker zat, zocht ze een boek waar ze steun aan zou kunnen hebben. Helaas kon ze die niet vinden. Met deze reden heeft ze zelf een boek geschreven: Woestijnregen.

Wat is een depressie precies?

Een depressie is verschrikkelijk. Elise vertelt in de aflevering dat er momenten zijn geweest waarin ze maanden achter elkaar alleen maar duisternis ervoer. Soms voelde ze zich één seconde iets beter en aan die ene seconde moest ze zich dan vasthouden. Het enige dat ze voelde was negativiteit, hopeloosheid, verdriet en angst. In de woorden van Elise: “Het is afschuwelijk.

Hoe kan het dat God zoiets toestaat? Hoe kan het dat God die van ieder houdt, al de ellende in de wereld toestaat? Waarom is er eigenlijk zoveel lijden in de wereld?

Elise heeft veel geleerd in de vier jaar dat ze in depressie zat. Ze kreeg antwoord op haar vragen, behalve op de vraag waarom er lijden is. Ze heeft ontdekt dat er in de Bijbel heel veel over staat. Lijden is bijvoorbeeld een gegeven in deze wereld. Iedereen krijgt er mee te maken. De één meer dan de ander.
In de aflevering kunt u de verdere inzichten van Elise zien. Ook lees ze een stukje voor uit haar boek, genaamd ‘avondlicht’.
 

Bekijk de aflevering hier

 
   
De Nachtzoen
, elke werkdag én zaterdag op NPO2.
Presentatie: Marleen Stelling
 


Woestijnregen – Elise Brouwer


Woestijnregen - Elise Brouwer

Een metgezel voor mensen die donkere dagen meemaken

Een bemoedigend dagboek voor mensen die lijden aan depressie en angsten. Wat als je ten onder lijkt te gaan aan gevoelens van hopeloosheid, zinloosheid en intens verdriet? Waar is God als alles donker is?
Aan de hand van zeven thema’s neemt Brouwer de lezer mee op haar weg door depressie en angst. Zonder gemakkelijke antwoorden, openhartig en eerlijk, vertelt ze over haar ervaringen met depressie en het leven met God. Zo is dit boek een metgezel voor mensen die donkere dagen meemaken.
 

Bestel het boek hier.

 


N.a.v. Woestijnregen | Elise Brouwer | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book

Elise Brouwer bij De Nachtzoen (EO)

In ‘Woestijnregen’ beschrijft Elise Brouwer eigen ervaringen met haar depressie en met haar worsteling met God. Nu is Elise afgelopen woensdagnacht te gast geweest bij het programma De Nachtzoen (EO). In dit artikel kunt u een korte samenvatting van de aflevering vinden.

Boekomslag Woestijnregen van Elise Brouwer
Boekomslag Woestijnregen van Elise Brouwer

Nieuwe boeken