Menu

‘Hij weet precies hoe Hij met mij moet omgaan’

Redactie Theologie.nl

Marijke Laurense bespreekt vandaag (5 juni 2019) in Trouw het boek Is er een hemel voor autisten? van Alianna Dijkstra. Het boek krijgt 4 sterren!

Redenen om dit boek wel te lezen volgens Marijke Laurense

Dijkstra heeft een heel nuttig boek geschreven voor wie met autisme te maken heeft – voor iedereen dus, als u weet dat minstens 1 procent van de bevolking een vorm van autisme heeft. En of u nu zelf wel of niet zo’n diagnose heeft: u zult er veel in herkennen en van opsteken.

Complimenten verder voor Dijkstra’s gemakkelijke, toegankelijke taalgebruik in deze verzameling van soms schrijnende, maar altijd goudeerlijke verhalen van gemeenschapsleden om voortaan serieus rekening mee te houden.


Is er een hemel voor autisten?

Is er een hemel voor autisten? - Alianna Dijkstra

In Is er een hemel voor autisten? brengt Alianna Dijkstra autisme en geloof met elkaar in gesprek. Ben je boos op God omdat je autisme hebt? Is er aandacht voor autisme binnen je kerk? Denk je dat God autisme kan genezen? Alianna Dijkstra schuwt in dit boek geen enkele vraag over mensen met autisme en hun geloof. De schrijfster doet ook verslag van activiteiten rondom dit thema. Zo organiseert een kerk prikkelarme kerkdiensten speciaal voor deze doelgroep. Christelijke professionals komen aan het woord over het werken met cliënten met autisme. De mensen in dit boek komen uit verschillende kerkgenootschappen maar delen hun geloof in God en hun band met autisme. Van Alianna Dijkstra verscheen eerder Autisten liegen niet en Autisteneiland.  

‘Hij weet precies hoe Hij met mij moet omgaan’

Marijke Laurense bespreekt vandaag (5 juni 2019) in Trouw het boek Is er een hemel voor autisten? van Alianna Dijkstra. Het boek krijgt 4 sterren!

Boekomslag Is er een hemel voor Autisten van Alianna Dijkstra
Boekomslag Is er een hemel voor Autisten van Alianna Dijkstra

Nieuwe boeken