Menu

Het lanceringsevenement van nieuwheilig.nu, #hoezoheilig, is op maandagavond 22 januari in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht en jij kunt erbij zijn!

Heilige woede, heilig boontje, heilige huisjes…

Maar wat is heiligheid? En waar vind je het heilige in 2018? Heilig is een plek waar je veilig bent en oplaadt, een plek waar je danst en tot je recht komt. Een plek waar je geraakt wordt en het vuur oplaait. Tijdens #hoezoheilig exploreren we het heilige. Opiniemaker en partijleider van BIJ1 Sylvana Simons, activist en dominee Rikko Voorberg, theoloog des vaderlands  Claartje Kruijff en publiekstheoloog en feminist Janneke Stegeman gaan in discussie over het (on)heilige: over uitsluiting, seksualiteit, activisme en het verlangen om je veilig te voelen. Er is poëzie van Mounir Samuel en het eerste exemplaar van de glossy nieuwheilig.nu wordt gepresenteerd. Tim Vreugdenhil is de host van de avond. Inspirerend, gedurfd en actueel, dat is #hoezoheilig.

Ben je erbij? Meld je dan NU aan!

Datum : maandag 22 januari 2018 van 19.00  – 22.00 uur

Programma

19.00 uur – inloop
19.30 uur – start programma
21.00 uur – borrel met live muziek

Plaats
Louis Hartlooper Complex

Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht


Vrijspraak voor losers

Vrijspraak voor losers - Nadia Bolz-Weber

In Vrijspraak voor losers houdt Nadia Bolz-Weber een vlammend pleidooi voor religieuze vrijheid. In een eerlijke, verhalende stijl vertelt zij over haar werk als pastor. Zij ontdekt dat God zich laat vinden in alle mensen. Keer op keer ontmoet ze God in mensen die het minst geschikt lijken: een agnost, een travestiet of een criminele bisschop. Door deze onheilige heiligen te ontmoeten, leert ze wat genade is. Dit boek laat zien wat er gebeurt als gewone mensen brood en wijn delen, de Bijbel lezen en elkaar hun levensverhalen vertellen.

#hoezoheilig

Het lanceringsevenement van nieuwheilig.nu, #hoezoheilig, is op maandagavond 22 januari in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht en jij kunt erbij zijn!

Nieuwe boeken

Lid worden