Menu

‘Heiligheid is daar waar het leven ons bij de lurven grijpt en wij zichtbaar worden, zo vreemd en simpel als we zijn.’ –  Janneke Stegeman, gasthoofdredacteur glossy nieuwheilig.nu

Wat is nu heilig? Heeft dat altijd met God Zijn toedoen te maken? Of kun je ook zeggen dat het alles is wat ons vervult met eerbied? Je eigen thuis of misschien wel innerlijke vrede… Nieuwheilig.nu gaat het vanaf nu voor je uitzoeken!

Platform over alledaagse heiligheid in de 21e eeuw

Nieuwheilig.nu is een onafhankelijk platform op het gebied van inclusief christendom en wil het geloof weer relevant(er) maken voor de huidige samenleving. Niet kijken naar het verleden, maar gericht op de toekomst. Nieuwe generaties willen vaak op een andere, nieuwe manier inzake geloof worden aangesproken: geen dogma’s maar daden. Nieuwheilig.nu focust op thema’s als geloof, sociale rechtvaardigheid, vluchtelingen, racisme, diversiteit en seksualiteit en laat zien dat geloven anders kan met artikelen over nieuwe rituelen, de migrantenkerk, een aanklacht tegen de omgang met vluchtelingen en een zelfredzame gemeenschap voor moeders. Het platform bestaat uit een glossy magazine, een website en social media kanalen

Maandagavond 22 januari is het openingsevenement van nieuwheilig.nu, ≠hoezoheilig. En jij kunt erbij zijn! Het wordt een inspirerende avond met medewerking van o.a. Claartje Kruijff, Sylvana Simons en Rikko Voorberg. Met een programma waarin in poëzie, dans en gesprek heiligheid wordt verkend en voelbaar gemaakt.

#hoezoheilig

Heilige woede, heilig boontje, heilige huisjes…

Maar wat is heiligheid?

En waar vind je het heilige in 2018? Heilig is een plek waar je veilig bent en oplaadt, een plek waar je danst en tot je recht komt. Een plek waar je geraakt wordt en het vuur oplaait. Tijdens #hoezoheilig exploreren we het heilige. Opiniemaker en partijleider van BIJ1 Sylvana Simons, activist en dominee Rikko Voorberg, theoloog des vaderlands  Claartje Kruijff en publiekstheoloog en feminist Janneke Stegeman gaan in discussie over het (on)heilige: over uitsluiting, seksualiteit, activisme en het verlangen om je veilig te voelen. Er is poëzie van Mounir Samuel en het eerste exemplaar van de glossy nieuwheilig.nu wordt gepresenteerd. Tim Vreugdenhil is de host van de avond. Inspirerend, gedurfd en actueel, dat is #hoezoheilig. Check ook www.nieuwheilig.nu.

Quotes van onze sprekers:
‘Alle theologen moeten uit de kast komen’ – Janneke Stegeman
‘Het is een misverstand dat de meeste stemmen gelijk hebben’ – Sylvana Simons
‘Heilig? Schuld. Werkelijk besef van schuld van de mensheid’ – Rikko Voorberg
Wat? #hoezoheilig
Waar? Utrecht, Louis Hartlooper Complex
Wanneer? 22 januari, 19.00 – 22.00
Kosten? €15 (incl. goodiebag met glossy nieuwheilig.nu)
Programma? 19.00 – inloop
19.30 – start programma
21.00 – borrel met live muziek

Heilige strijd

Heilige strijd - Beatrice de Graaf

In dit helder geschreven essay zoekt Beatrice de Graaf naar een theologische visie op geweld, het kwaad en onze veiligheid. Aan de hand van Augutinus’ theologie over de mens, diens gebrokenheid en Gods genade, biedt dit essay een cruciale aanvulling op het hedendaags debat over veiligheid. 

Veiligheid zal in deze wereld nooit volledig zijn, maar we mogen weten dat het kwaad is overwonnen. Vanuit haar geloof hierin mag de kerk het kwaad bestrijden. Over deze heilige strijd gaat dit boek. 

#hoezoheilig

Wat is nu heilig? Heeft dat altijd met God Zijn toedoen te maken? Of kun je ook zeggen dat het alles is wat ons vervult met eerbied? Je eigen thuis of misschien wel innerlijke vrede… Nieuwheilig.nu gaat het vanaf nu voor je uitzoeken!

Nieuwe boeken

Lid worden