Menu

"Poppetjes helpen in zoektocht naar erkenning"

Redactie Theologie.nl

Therapeut Gerrie Reijersen van Buuren gebruikt duplo- en playmobilpoppetjes. “Poppetjes kunnen mensen op weg helpen in het zoeken van erkenning. Ook in de kerk,” zegt ze over de methode van de poppetjestaal. Onlangs verscheen de 5e druk van haar boek ‘Verlangen naar erkenning’.
Met haar cliënt zit zij aan een grote tafel waarop aan beide zijden duplo- en playmobilpoppetjes staan in allerlei soorten, maten en personages. De therapeut vraagt de cliënt uit te beelden waarover hij/zij het wil hebben. Terwijl de cliënt daarmee bezig is, vraagt de therapeut van alles over de opstelling waardoor de cliënt helder krijgt wat hij nu ten diepste zeggen wil of waar het in wezen over gaat in zijn of haar leven. En zo zetten ze samen door middel van de poppetjes in korte tijd iemands hele familie, vriendenkring, collega’s en wie er ook maar tot zijn context behoren, op tafel. Gerrie: “De meeste mensen zijn visueel ingesteld en dus maakt de poppetjestaal emoties vrij, roept het herinneringen op en worden mensen geprikkeld om over hun eigen leven en de ander na te denken.”
Lees op CIP.nl het volledige interview met Gerrie Reijersen van Buuren.

"Poppetjes helpen in zoektocht naar erkenning"

Therapeut Gerrie Reijersen van Buuren gebruikt duplo- en playmobilpoppetjes. “Poppetjes kunnen mensen op weg helpen in het zoeken van erkenning. Ook in de kerk,” zegt ze over de methode van de poppetjestaal. Onlangs verscheen de 5e druk van haar boek ‘Verlangen naar erkenning’. Met haar cliënt zit zij aan een grote tafel waarop aan beide […]

Boekomslag Verlangen naar erkenning van Gerrie Reijersen van Buuren
Boekomslag Verlangen naar erkenning van Gerrie Reijersen van Buuren

Nieuwe boeken

Lid worden