Menu

None

Dankwoord door Hilde Graafland – symposium

Het symposium Cornelis Graafland is gehouden op vrijdag 28 mei 2021 in het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente Ameide-Tienhoven. Hierbij waren verschillende sprekers aanwezig. Wij delen hier graag met jou de mooiste interviews en toespraken van deze dag.

Het voelt als familie als heel speciaal en eervol voor onze vader, dat er vandaag een biografie over hem verschijnt, en een bundel met preken en artikelen over de Heilige Geest van zijn hand.

Onze moeder, die op 31 oktober vorig jaar is overleden, heeft het begin van de biografie meegemaakt, toen jij, Arjan, bij haar op bezoek kwam. Johan en ik waren daar ook bij aanwezig. Ze vond het leuk, en ze had het er nog wel eens over. Ik denk, dat ze hier dolgraag bij aanwezig was geweest.

Onze vader…, het is goed dat hij dit niet hoeft mee te maken. Wat dat betreft was hij wars van wat hij zag als eerbetoon aan mensen. Zijn piëtistische achtergrond, zijn moeder die zelfs geen sieraden meer droeg, spelen daar ongetwijfeld een rol in. Dat wordt allemaal mooi beschreven in de biografie. Maar wij, zijn kinderen, zijn er blij mee en trots op!

En dan de bundel over de Heilige Geest: dat is wel een goed gekozen onderwerp. Daar zou hij  blij mee zijn geweest, denk ik. Onze vader heeft met hart en ziel zijn werk als theoloog, maar ook als prediker gedaan. Hij werkte gedisciplineerd, hij las langzaam maar schreef gemakkelijk, hij bereidde zijn zaken goed voor.

Hij was ook een mens met een bepaald karakter. Soms was het meer ‘natuur’ dan ‘genade’, kon hij zeggen. Dat komt in de biografie ook tot uitdrukking. En hij hield met heel zijn hart van de Here God. Toen hij ziek werd in de zomervakantie in 2004, en ik hem belde vanuit het buitenland na zijn operatie, en voordat hij opnieuw op de IC belandde en niet meer kon spreken, toen zei hij, dat het goed met hem ging, en dat hij zo blij was:

‘Ik ben zo blij dat ik ervaren mag dat het wáár is, wat ik altijd heb verkondigd’.

Dat was zijn laatste getuigenis.

Als familie danken wij Arjan Boersma, samen met zijn medelezers, hartelijk voor alle tijd en energie, die zij in deze biografie hebt gestopt. Ook de vrienden en de goede collega’s van onze vader willen wij hartelijk bedanken. Ik noem in het bijzonder de Ameidenaar Henk Westerhout en Wim Dekker voor dat andere mooie boek.

Dank jullie hartelijk!
Hilde Graafland

Bekijk de rest van de artikelen over het symposium hier:

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken