Menu

None

Eerste Nederlandse boek over transgender mensen, geloof en kerk

Naar aanleiding van het uitkomen van het boek Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt heeft KRO NCRV een mooi bericht geschreven die wij de moeite waard vonden om te delen.

Het allereerste boek over transgender mensen, geloof en kerk wordt op zondag 23 juni gepresenteerd. De publicatie moet er onder andere voor zorgen dat transgender mensen meer worden geaccepteerd in de Nederlandse kerken.

Het boek zal de titel Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt dragen en benadert de thematiek van transgender mensen, geloof en kerk vanuit allerlei hoeken, waarbij steeds ook transgender mensen zelf aan het woord komen. Zo worden ook gedeelten uit de Bijbel gehandeld die voor hen een problematische of bijzondere betekenis hebben. Redacteur Wielie Elhorst: “Het boek is hard nodig omdat er nog een groot gebrek aan kennis bestaat in de kerken. Het is tegelijkertijd een steun in de rug van mensen: gelovige transgender mensen en werkers in de kerk die het onderwerp bespreekbaar willen maken.”


Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt

Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt

Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt is een handreiking voor gelovige transgenders en werkers in de kerk, onder redactie van Wielie Elhorst, Jolanda Molenaar en Heleen Zorgdrager. In dit boek worden gelovige transgenders en werkers in de kerk meegenomen op een ontdekkingstocht. Laat je verrassen door de ruimte die God transgenders biedt! In het boek komen gelovige transgenders zelf regelmatig aan het woord en delen ze hun ervaringen. De toelichting op termen en begrippen, de Bijbelstudies en het materiaal voor kringwerk maken dit boek extra praktisch.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken