Menu

None

Elise Brouwer; 'Zelfcompassie helpt bij het omgaan met mijn depressie'

Elise worstelt met depressie. Hulp van psychologen en pastoraat helpt haar iets verder, maar Elise vindt de meeste houvast in wat de Bijbel leert over zelfcompassie: begrip tonen voor je eigen nare gevoelens en gedachten in plaats van er tegen vechten.

In haar vorige blog schreef Elise over worstelen met God in moeilijke omstandigheden. Hoe kleine lichtpuntjes Elise op de been hielden. Nu wilt ze over het vertrouwen op God schrijven.
Wat valt er te vertrouwen in een realiteit van een gepijnigde geest en een piekerend hoofd? Het is zo gemakkelijk gezegd: vertrouw op God en houd hoop. Maar hoe dan?

Hoe vertrouw je in de praktijk van alledag op God? Hoe ‘moet je vertrouwen’ wanneer de dagen zich als zwarte schaduwen aaneenrijgen? Wanneer niet alleen de nacht, maar ook de dag pikdonker is? En dat niet eenmaal, maar elke dag, weken, maanden of zelfs jaren achter elkaar? Wat doe je zélf met die pijn, de gevoelens van zinloosheid en hopeloosheid en het constant malende hoofd?

Lees verder op lazarus.nl

Woestijnregen – Elise Brouwer

Elise Brouwer Woestijnregen

Woestijnregen is een bemoedigend dagboek voor mensen die lijden aan depressie en angsten. Wat als je ten onder lijkt te gaan aan gevoelens van hopeloosheid, zinloosheid en intens verdriet? Waar is God als alles donker is?

Aan de hand van zeven thema’s neemt de auteur de lezer mee op haar weg door depressie en angst. Zonder gemakkelijke antwoorden, openhartig en eerlijk, vertelt ze over haar ervaringen met depressie en het leven met God. Zo is dit boek een metgezel voor mensen die donkere dagen meemaken.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken