Menu

None

Godian Ejiogu: op zoek naar een vreedzame samenleving

25 jaar geleden kwam Godian Ejiogu vanuit zijn geboorteland Nigeria, naar Nederland om een pilootopleiding te volgen. Hij heeft dit pad uiteindelijk toch niet gekozen en werd theoloog.
Als pastoor heeft hij in de grote steden waaronder Amsterdam, Haarlem en Rotterdam gewerkt. De theoloog heeft meer dan 20 jaar met kwetsbare doelgroepen gewerkt, zoals drugs- en alcoholverslaafden en minderbedeelden ongeacht hun achtergrond. De laatste paar jaar richt Godian zich meer op de doelgroep ‘migranten van Afrikaanse afkomst’ omdat zij het moeilijker hebben in de samenleving.

Ondertussen heeft Godian Ejiogu ook een boek geschreven: ‘Mijn Droom


In het boek droomt hij van Nederland als een gidsland in het omgaan met spanningen in de samenleving. Het gesprek aangaan over racisme en discriminatie is daarin belangrijk. In dat debat is het uitspreken van een ‘goede wil’ niet genoeg, want geen enkele ideologie laat zich zomaar uitwissen. Theologie en de kerken kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Vanuit zijn eigen ervaringen schrijft Godian Ejiogu in ‘Mijn droom’ over actuele thema’s als kolonialisme, rechtvaardigheid en de multiculturele samenleving in het licht van het evangelie.

    Interview

Op de website van het project ‘Nederland in de 21e eeuw‘ staat een gloednieuw interview met Godian Ejiogu. In dit interview vertelt hij wat voor hem belangrijk is in het leven en hoe hij de toekomst van Nederland voor zich ziet. Hier kunt u alvast een klein stukje van het interview lezen. 

Wat is jouw band met Nederland? 

Nederland is een land waar ik van hou. Het land heeft mij veel gegeven in de 25 jaar dat ik hier ben. Ik kwam op mijn 23e hierheen. Op die leeftijd voelde ik een grote behoefte iets aan de samenleving terug te geven. Om die reden wilde ik maar een paar maanden blijven en vervolgens naar Nigeria terugkeren.

Nigeria heeft mij de primaire zorg en eerste liefde in mijn leven gegeven. Hierdoor wilde ik de Nigeriaanse samenleving dienen en daaraan teruggeven. In plaats daarvan heb ik veel aan Nederland teruggegeven maar tegelijk ook heel wat ontvangen. Daarnaast heb ik veel witte Nederlandse vrienden. Mijn kinderen zijn geboren en hebben een Nederlandse moeder. Ik heb een zeer sterke band met Nederland.
Het is mijn land.

(…)

“Ik zie in Nederland een sociale innovatie waar mensen van verschillende achtergrond, religie en cultuur met elkaar het nog beter hebben.”

    “Het totaalpakket voor de Nederlandse samenleving”

Eerder hebben wij zelf ook een interview met Godian afgenomen. In onderstaand filmpje vertelt hij over zijn boek.
Voor wie is het boek nou eigenlijk geschreven, wat kunt u in het boek lezen en wat is nou eigenlijk ‘zijn droom’?
N.a.v.  Mijn Droom | Godian Ejiogu | Uitgeverij Kok| Paperback | E-book

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken