Menu

None

Godian Ejiogu droomt van een vreedzaam Nederland

“Ik droom over een vreedzaam samenleven in Nederland”, schrijft Godian Ejiogu op de eerste pagina van zijn boek Mijn droom. “Ik droom van een samenleving waarin het besef van saamhorigheid, rechtvaardigheid en wederzijdse afhankelijkheid normatief zal zijn, zodat we koersen naar een vreedzame samenleving.”
 

In gesprek

Godian Ejiogu is theoloog en pastoraal werker. Hij groeide op in Nigeria, maar woont nu al lang in Nederland. Met zijn bedrijf Peace Servant zet hij zich in voor een samenleving met gelijke kansen voor iedereen. Cip.nl is in gesprek gegaan met de auteur over zijn droom. Waarom deze droom? Wat betekent rechtvaardigheid? En hoe krijgen we dan een vreedzame samenleving?
 

Gelijke kansen

Godian heeft in zijn leven al veel onrecht gezien. Op zijn werk merkt hij vaak dat mensen met een donkere huidskleur niet dezelfde kansen krijgen als de blanke bevolking. “Ik hoorde verhalen van opa’s en oma’s die hun hele leven hard hebben gewerkt. Van de ene baan naar de andere om voor hun gezin te zorgen, maar ze konden niets sparen en daardoor hebben ze geen pensioen opgebouwd. Ik zag hun armoede. Ik zag hun kinderen en kleinkinderen, die kansloos zijn in de samenleving.”
De verhalen raken Godian. “Dan ben je een alleenstaande ouder en heb je alles gedaan om je kinderen op te voeden, maar heb je niets opzij kunnen zetten, omdat je geen goede baan hebt. Deze mensen kunnen perfect Nederlands spreken, dus het ligt niet aan de taal.” Hij maakt duidelijk dat het niet zo zou moeten zijn.
 

(…)

 

Over Mijn Droom

Godian Ejiogu zegt over zijn droom: “Ik droom van Nederland als een gidsland in het omgaan met spanningen in de samenleving. Het gesprek aangaan over religie/cultuur, armoede, rechtvaardigheid, racisme en discriminatie is daarin belangrijk. In dat gesprek is het uitspreken van een ‘goede wil’ niet genoeg, want geen enkele ideologie laat zich zomaar uitwissen.
Theologie en de religie, kerken kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Vanuit mijn eigen ervaringen heb ik Mijn Droom geschreven. Een boek over actuele thema’s als kolonialisme, rechtvaardigheid en de multiculturele samenleving in het licht van het evangelie. Dit boek laat je zien wat je zelf kan doen. Je bent niet machteloos. Maak je keuze en bevrijd jezelf.
 

Lees het volledige interview hier

 


 

Mijn droom – Godian Ejiogu

Mijn Droom - Godian Ejiogu

Op zoek naar een vreedzame samenleving

Godian Ejiogu droomt van Nederland als een gidsland in het omgaan met spanningen in de samenleving. Het gesprek aangaan over racisme en discriminatie is daarin belangrijk. In dat debat is het uitspreken van een ‘goede wil’ niet genoeg, want geen enkele ideologie laat zich zomaar uitwissen. Theologie en de kerken kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Vanuit zijn eigen ervaringen schrijft Godian Ejiogu in Mijn droom over actuele thema’s als kolonialisme, rechtvaardigheid en de multiculturele samenleving in het licht van het evangelie.
 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Mijn droom | Godian Ejiogu | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken