Menu

Premium

Heerlijk water!

Bij Johannes 4,5-26

Verhaal

Mama en Sjoerd gaan vandaag alleen op pad, de bergen in. Papa en Wilco blijven bij de tent.

‘Heb je de kaart bij je?’ roept papa nog na, ‘en het kompas, en het adres van de camping?’

‘Jaha,’ roept mama terug. Maar ondanks de kaart en het kompas verdwalen ze. Dat is vervelend, want ze hebben al hun boterhammen en koekjes al op. De paden zijn niet goed aangegeven en ze worden moe.

Ineens zegt Sjoerd: ‘Ik zie een huis daar beneden! Daar kunnen we de weg vragen.’

Zoals vaak in de bergen, is het verder weg dan ze denken. Eindelijk zijn ze bij het huis. Het ziet er vervallen uit. ‘Ik hoop maar dat er iemand thuis is,’ zegt mama.

Vanuit de tuin komt een vrouw in zwierige, kleurige kleren naar hen toe.

‘Mijn Spaans is niet zo goed,’ mompelt mama, maar ze noemt de naam van de camping en doet haar armen vragend omhoog.

‘Si, si!’ De vrouw heeft het begrepen, maar ze schudt haar hoofd en wijst ver weg, een heel andere kant op dan Sjoerd in gedachten had. Dan neemt ze mama bij de arm en zet haar op het bankje in de tuin. De vrouw gaat naar binnen en komt terug met een kan water en twee bekers. Thuis drinkt Sjoerd nooit water, liever cola, maar nu vindt hij het heerlijk. Wat heeft hij een dorst!

De vrouw komt ook nog met brood en kaas en zelfs amandeltaart. Ze worden helemaal volgestopt. Als ze weggaan, krijgen ze ook nog een tros druiven mee. Mama en Sjoerd bedanken haar hartelijk.

‘Wat een aardige mevrouw,’ zegt Sjoerd. ‘Jammer dat ze zo in haar eentje woont.’

‘Daarom was ze zo blij, denk ik, dat wij langskwamen,’ zegt mama. ‘Wij waren verdwaald, maar zij vond het fijn om ons te verwennen met allerlei lekkers.’

Gesprek

Hoe is het om zomaar iets te krijgen? Hoe is het om iets te geven? Waar kun jij mensen blij mee maken? Je opa en oma, vriendje, de juf, je vader, moeder, een vreemd iemand? Waar maken ze jou blij mee?

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken