Menu

Basis

Het verlangen

De jonge vogel wist het: ze was een mislukkeling.
Wormen vangen, bijvoorbeeld, lukte haar maar matig. Ze ving er te weinig voor haar rammelende buik. Haar vleugels werden daardoor niet sterk genoeg om te leren vliegen.
Ja, ze was een mislukkeling.
Maar er was één ding dat de jonge vogel wel goed kon: verlangen. Ze kon verlangen als geen ander. Waarnaar? Naar een volle buik en vlieglessen natuurlijk.
Op een dag had ze zo veel verlangen dat het over de rand van haar hart op de grond viel.
Hoe verlangen eruit ziet? Als een traan met zonlicht erin. Of als zonlicht met de hemel erin. Of als de hemel met een traan erin.
Nou ja, ik weet het ook niet, maar dat verlangen viel dus op de grond.
En kijk, op die plek begon een struik te groeien. Na een tijdje groeiden er bessen aan, waarmee de jonge vogel haar honger stilde. Haar vleugels werden sterk. Zo kon ze leren vliegen.
Vind je dat vreemd? Wist je dan niet dat verlangen iemand vleugels kan geven?

Stephan de Jong is predikant van de Protestantse Gemeente Oudemirdum-Nijemirdum-Sondel en redactielid van Open Deur.

Wellicht ook interessant

Boek De weg van vrede van Stefan Paas
Boek De weg van vrede van Stefan Paas
None

Stefan Paas – De weg van vrede. Een rondleiding door het christelijk geloof

Ergens in de Bijbel staat een verhaal van dorstige mensen die sloten graven. In een woestijn, welteverstaan. Zij graven in opdracht van een profeet met de naam Elisa. Hij heeft namelijk beloofd dat er water zal komen. En dus gaan ze graven. Er staat niet bij dat ze enthousiast zijn. Sommigen voelen zich misschien voor gek staan en anderen steken alleen voor de vorm hun schep in de grond. Maar blijkbaar zijn er toch genoeg die hun best hebben gedaan, want – zo vertelt het verhaal – de volgende ochtend stroomt er water vanaf de bergen naar beneden en in minder dan geen tijd staan alle sloten vol water (2 Koningen 3:15-20).

St. Pietersplein in Vaticaanstad, Rome.
St. Pietersplein in Vaticaanstad, Rome.
None

Thema: De katholieke kerk

Wat is katholiek? Pastoor Jan-Jaap van Peperstraten geeft een inkijk in de katholieke wereld van dit moment en laat zien wat wij hiervan kunnen leren. En dat is nodig, want de huidige cultuur schuurt met de katholieke leer en lijkt er soms haaks op te staan. Van Peperstraten presenteert de belangrijkste overtuigingen van het katholieke geloof en laat zien dat de katholieke kerk heilzaam kan zijn voor onze cultuur. Elsbeth gaat in gesprek met hem n.a.v. zijn boek Katholiek.

Diepgeworteld van Richard Groeneboom
Diepgeworteld van Richard Groeneboom
None

Richard Groenenboom – Diepgeworteld. Groeien in geloof met vervolgde christenen

Hoe kun je als christen staande blij ven in een vijandige omgeving? In Diepgeworteld stelt Richard Groenenboom je voor aan christenen die wereldwijd om hun geloof worden vervolgd. De lessen die hij deelt, helpen je om te groeien in geloof. Het boek laat zien dat jezelf opsluiten in een christelijke bubbel geen oplossing is. Je aanpassen aan de denkpatronen van een seculiere samenleving is ook geen optie. Vervolgde christenen bewandelen een andere weg, die ook Nederlandse christenen kan helpen om standvastig te geloven.

Nieuwe boeken