Menu

None

Er bestaat geen ideaal mens…

Er bestaat geen ideaal mens. Maar wanneer het gedrag van een individu voor langdurig overlast in de omgeving zorgt, kun je hem of haar beschouwen als een ‘moeilijk mens’. Jörg Berger confronteert de lezer met de verschillende typen in zijn boek Hoe overleef ik moeilijke mensen?. De auteur maakt analyses, geeft voorbeelden en zet uiteen hoe je er het beste mee om kunt gaan.
 


 

Inzicht in gedrag van moeilijke mensen

 

(…)

Interessant is het afsluitende hoofdstuk over naastenliefde. Gelovigen vinden in het handelen van Jezus met moeilijke mensen kracht om te vergeven. Maar daarbij moet vooral de combinatie met gestreng waar nodig niet worden vergeten, omdat anders die naastenliefde in zelfkastijding uitmondt. Als je te veel en te vaak moeilijke mensen om je heen hebt kan dat ertoe leiden dat je vertrouwen in de mensheid op een kier komt te staan, zoals de auteur zelf mocht ervaren. Voor hem is dat een momentopname: zijn geloof en vermogen tot relativeren hielpen hem er snel bovenop en wel zodanig dat hij de medemens die er niet zo gemakkelijk vanaf komt waardevolle handvaten kan aanreiken. Een boek dat aanzet tot (na)denken, waar je dan wel voor open moet staan. Het medicijn bestaat uit hooguit één hoofdstuk per dag met voldoende ruimte voor verwerking.
 

– Dick van der Veen, Hebban

 

Lees de volledige recensie hier

 


 

Hoe overleef ik moeilijke mensen

Hoe overleef ik moeilijke mensen - Jörg Berger
 
Hoe kunnen we ons effectief beschermen tegen moeilijke mensen? En, als het even kan, zonder zelf een moeilijke mens te worden? Door de achtergrondinformatie over persoonlijkheidstypen, de tips en trucs en de voorbeelden uit de praktijk, is dit boek bijzonder leerzaam en waardevol voor omgang met mensen in ons dagelijks leven.
 

Bestel het boek hier

 


N.a.v. Hoe overleef ik moeilijke mensen | Jörg Berger | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken